Datum objave: 27. Lipanj 2012

Šibensko Kolo ponovno izborilo nastup na nacionalnoj smotri

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko „Kolo“ izborilo je na nedavno održanom koncertu u Kaštelima treći uzastopni nastup na nacionalnoj smotri pjevačkih  zborova koja će se održati u Novigradu istarskom krajem listopada ove godine. Na koncertu ju Kaštelima je u ulozi stručnog ocjenjivača Hrvatskog sabora Kulture prisustvovao prof. dr. sc. Nikola Buble koji nije štedio pohvale na račun Kolaškog pjevanja. Uz epitete poput svježe, poletno, duhovno zrelo i intonativno besprijekorno zaključio da je Kolo „kvalitetom svog nastupa, bez dvojbi, zaslužilo nastup na 45.Susretu HPZ“. "Zaključujem kako je ŠPD KOLO, hvala Bogu, u lako uočljivim prilikama, postiglo nekadašnje umjetničke domašaje i interpretativne posebnosti koje je ovo glazbeno tijelo činilo posebnim u zborskom svijetu prije dvadesetak i više godina.“, jedna je od ocjena profesora Buble.

To je potvrdila i publika u prepunoj Crkvi svetog Jeronima koja je kraj koncerta dočekala na nogama i dugotrajnim pljeskom pozdravila Kolaše. Posebno emotivno koncert je doživio maestro Vladan Vuletin koji je nastupio pred svojom publikom i brojnim prijateljima iz Bijačke vile, klape Cambi, Sveti Juraj HRM-a i drugih sastava i institucija s kojima je surađivao.
„Kad sam se počinjao baviti glazbom, otac mi je često pričao o legendarnom šibenskom Kolu koje je desetljećima uživalo kultni status u zborskom svijetu. Nisam tada mogao ni sanjati da ću jednog dana imati priliku izići pred njega i moje Kaštelane kao dirigent Kola i doživjeti ovakve ovacije. Kolaši su pjevali fantastično i publika je to prepoznala. Za mene je to bila jedna od najljepših večeri u mojoj karijeri. Sad jedva čekam prvi nastup pred šibenskom publikom koja Kolo poznaje u dušu.“

Treći uzastopni plasman na završni nacionalni susret pjevačkih zborova i nedavno osvojena Zlatna lipa na susretu zborova u Tuhlju najbolja su pozivnica Šibenčanima na tradicionalni kolaški koncert u okviru večernjeg programa MDF-a. Koncert će se održati u samostanu Sv. Frane u subotu, 30. lipnja  s početkom u 21,30 sati. Ulaz je besplatan.

Iz kategorije: Vijesti