Datum objave: 15. Svibanj 2012

Sutra u Šibeniku počinje Adriatic boat show - "festival mora i za more"

Diana Ferić
Diana Ferić

Ovogodišnji međunarodni sajam nautike Adriatic Boat Show bit će festival mora u svakom pogledu - i po svom izgledu i po svomom sadržaju, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Nautičkom centru Prgin, Ivan Soža koordinator  projekta, i direktor razvoja u Nautičkom centru Prgin koji organizira taj sajam.  Održat će se u novoizgrađeenoj  D Marin Mandalina marini  u Šibeniku. Na konferenciji, na kojoj   su uz Sožu govorili i Jana Gaćina, direktorica agencije Media In i Nikola Krasić, izvršni direktor,  predstavljen je program ovogodišnjeg sajma koji počinje već sutra, 16. svibnja, a trajat će do nedjelje 20. svibnja.

Održivi razvoj nautičkog turizma

Ove godine je datum održavanja tog sajma pomaknut prema početku sezone što se, kazali su pokazlo pogođenim tako da im dolaze brojni agenti iz cijelog svijeta, njih oko 30.SNa taj sajam stiže i četrdesetak jahti s posadom, a prijavilo se više od 50 izlagača. Osim izložbenog taj sajam od prvog dana ima i svoj "radni dio" na kojem se održavaju skupovi cilj kojih je poboljšati stanje u nautičkom turizmu u Hrvatskoj. Naziv ovogodišnjeg  Foruma je "Održivi razvoj nautičkog turizma: prepreke i prilike".  Ivan Soža je istaknuo  kako im je posebna čast što će upravo na  tom forumu prvi put biti obznanjeni zaključci nedavne sjedice Odbora za turizam Sabora RH koja je bila posvećena upravo razvoju nautičkog turizma u Hrvatskoj, a predstaviti će ih  predsjednik tog odbora Goran Beus Richemberg. Na tom će skupu sudjelovati će i Wieslaw Tarka, veleposlanik Republike Poljske u Hrvatskoj. " Jedan od razloga održavanja ovog sajma je briga za nautički razvoj Hrvatske i implementacija zakonskih akata koji su u funkciji njegova razvoja. Do sada smo se više bavili strategijom razvoja nautičkog turizma kako bismo senzibilizirali i državna tijela za tu temu, a ove godine bavit ćemo se konkretnim mjerama koje mogu pospiješiti ravoj nautičkog turizma u Hrvatskoj koji ima dugu tradiciju i odličnu infrastrukturu", kazao je Soža.

Promocija Šibenika pred inozemnim nautičkim agentima

Jana Gaćina istaknula je kako su na ovogodišnjem sajmu napravili novi iskorak otvorivši ga prema Šibeniku pa će tako za sve agente i novinare koji budu pratili saja, u suradnji s NP Krkom organizirati izlet brodom od šibenskog kanala do Skradinskog buka, a u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Šibenika bit će organiziran i obilazak Šibenika: "Naš cilj je da sve agente i druge goste emotivno vežemo za Šibenik, da napravimo sve da se tu dobro osjećaju kako bi se tim pozitivnim emocijama rukovodili i kada budu svojim klijentima preporučavali destinacije. Mi želimo da to bude Šibenik. ", objasnila je Jana Gaćina. Na Sajmu će biti promoviran i prvi eko ponton za prikupljanje otpada koji je proizveo NCP Šibenik. 

Zabava za sve ukuse

Nikola Krasić je predstavio  ležerniji, zabavni dio sajma na kojem će biti prezentirana eno i gastronomska ponuda, a bit će i nekoliko koncerata. Već u srijedu navečer u "starom", dijelu marine nastupit će nekoliko DJ - a Garden festivala koji se ovog ljeta prvi put održava u Tisnu. U četvrtak i petak nastupit će šibenske grupe Ti Ritu Piri Pip i Fenix, a u subotu je koncert Marijana Bana i Diktatora. Jedino za taj koncert će biti potrebna ulaznica, i to ne posebna nego sajamska ulaznica.

Iz kategorije: Vijesti