Datum objave: 12. Svibanj 2012

Terraneo inicirao čišćenje korova s tvrđave Sv Nikole

Diana Ferić
Diana Ferić

Organizatori Terraneo festivala još jednom su potvrdili  snažni ekološki predznaktog festivala iniciravši  dobrovoljne akcije čišćenja  tvrđave sv Nikole od  korova  koje će trajati tijekom cijele godine.
Prva akcija održava  se danas.  Volonteri tog festivala, njih dvadesetak, uz stručnu pomoć radnika "Zelenila" čiste od korova tvrđavu svetog Nikole. Pridružili su im se i članovi Foruma mladih SDP -a , a jutros nakratko i mladi HNS - ovci.  S njima čisti i direktor Turističke zajednica Grada Šibenika Dino Karađole. " Terraneo je inicirao ovu hvale vrijednu akciju, a mi smo je zajedno s Gradom Šibenikom, i Zelenilom, naravno podržali pa je red i da im se pridružimo na terenu, u čišćenju, kazao nam je Dino Karađole.
Korov koji iščupaju i prikupe  odmah pale pripadnici Vatrogasne postrojbe.U akciji sudjeluju i  profesionalnih planinari speleološkog društva DISKF DINARIDI iz Zagreba koji, obješeni na konope, čiste vanjske zidove tvrđave obrasle travom,a jutros su njome imali prilike nahraniti i jednu želvu koja je doplivala do Tvrđave.   

Aktiviste na tvrđavi svetog Nikole jutros su posjetili gradonačelnik Grada Šibenika dr Ante Županović, oba njegova zamjenika i saborska zastupnika Franko Vidović i Petar Baranović te pročelnicu u Gradu Šibeniku Josip Živković i Ivica Živković. Zahvalili su im se što se  se prihvatili tog napornog posla i što žele pridonijeti zaštiti tvrđave svetog Nikole kao spomenika nulte kategorije. 

"Cilj ove akcije je očuvanje tvrđave Sv. Nikole od daljnjeg propadanja nastalog uslijed rasta korova te čišćenje okolnog područja od nakupljenog otpada.
Pristup tvrđavi koja je zaštićeni spomenik omogućio je Grad Šibenik i  Konzervatorski zavod Šibenika, a akcija će biti realizirana u suorganizaciji Grada Šibenika i Turističke zajednice grada Šibenika", priopćili su iz Terranea.

Iz kategorije: Vijesti