Datum objave: 30. Travanj 2012

Gradska uprava: Mandalinjani neće izgubiti vez za brodicu

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Nakon subotnjeg prosvjeda stanovnika gradske četvrti Mandalina koji su izrazili nezadovoljstvo tijekom rekonstrukcije Obale Jerka Šižgorića i ponašanjem Gradske uprave, odakle ih nisu izvijestili o budućem izgledu rive, jutros se zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Franko Vidović sastao s potpredsjednikom Mjesnog odbora Mandalina Markom Doodneyem i nadzornim inženjerom na projektu rekonstrukcije Obale Jerka Šižgorića Markom Maglovom. Na sastanku je potvrđeno da će izvođač radova maksimalno poštivati zahtjeve lokalnog stanovništva na terenu i da nitko nakon dovršetka rekonstrukcije obale neće izgubiti vez za brodicu, priopćeno je iz Grada. Što se tiče izgleda Vrnaže u budućnosti i režima privezivanja brodica, ono će biti tretirano Urbanističkim planom uređenja.
Iz Gradske uprave podsjetili su da još uvijek nije službeno zaprimljena najavljena peticija stanovnika Mandaline, a na temu njihovih brodica i vezova već je održan jedan sastanak, 25. travnja, na kojem su se gradonačelnik Ante Županović i komunalni pročelnik Joško Živković sastali s Mandalinjanima u Uredu gradonačelnika, a i tada im je obećano da će svaki vlasnik brodice imati svoj vez.
Podsjetimo, stanovnici Mandaline, načuli su da će nakon rekonstrukcije obale biti postavljeni pontoni na koje će morati vezivati svoje brodove, a s obzirom da se većina vlasnika brodica bavi ribolovom migavicom i plivaricom, postavljanje pontona bi to onemogućilo ili znatno otežalo. „Nekoliko obitelji živi isključivo od ribolova i ovim putem tražimo da se poštuju naša tradicionalna prava na privez brodova i izlov ribe, kao što je to omogućeno stanovnicima Doca i Crnice, jer valjda smo i mi Mandalinjani ravnopravni s ostalima, a ne građani drugog reda“, kazao je u subotu novinarima u ime 150 stanovnika Mandaline Nenad Berović.

Iz kategorije: Vijesti