Datum objave: 19. Travanj 2012

Posljednje pripreme za otvaranje H&M-a u Dalmare centru

Dora Žganjer
Dora Žganjer


Švedski trgovački lanac H&M svoja vrata u šibenskom Dalmare centru otvorit će za nešto više od mjesec dana, a kako doznajemo, radovi u prostoru buduće šibenske trgovine ovih dana su u punom jeku. Interijer trgovine na prvom katu već je gotovo uređen, ormari i pregrade su postavljeni, slijedi još pituravanje i postavljanje polica, a uskoro se očekuje i prva isporuka robe. Trgovina će se prostirati na prostoru bivših poslovnica sportskog dućana Kappa i Turbo limača, a iako se još ne zna točan datum svečanog otvorenja, ono će biti prije početka ljetne sezone, prema svemu sudeći u zadnjim danim mjeseca svibnja.
Iz Uprave Dalmarea službeno su nam potvrdili da će se u Dalmare centru uskoro otvoriti poslovnica H&M-a, ali još uvijek ne žele izlaziti s točnim datumom zbog obveza prema zakupniku.

Plaće do 4500 kuna

Šibenski H&M bit će treća trgovina švedske tvrtke u Dalmaciji nakon trgovina u Zadru i Splitu, a Šibenik četvrti hrvatski grad u koji je stigao ovaj popularni modni lanac. Šibenska trgovina bit će deveta H&M-ova u Hrvatskoj, u Zagrebu ih je trenutno pet, te po jedna u Zadru, Splitu i Osijeku.
H&M-ovi dućani u ostalim hrvatskim gradovima prosječno zapošljavaju petnaestak radnika, uglavnom se radi o mladim djevojkama s iskustvom rada u trgovini. Među mladim nezaposlenim Šibenčanima za rad u trgovini ovog švedskog modnog giganta već vlada ogroman interes, a raspisivanje natječaja za radno mjesto voditelja poslovnice, voditelja odjela ili prodavača nestrpljivo se iščekuje. Dodajmo da i prosječna plaća u H&M-u iznosi između 3500 i 4500 kuna ovisno o poziciji.

Iz kategorije: Vijesti