Datum objave: 29. Ožujak 2012

Loza: Gradska vlast „kozmetičke“ projekte prodaje pod kapitalne

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Bivši članovi županijskog HSP-a okupljeni u platformu „Loza“ danas su kritizirali odluku Gradskog vijeća koje je izglasalo podizanje cijene usluge gradskih vrtića za 20 posto:  „100 kuna nije malo poskupljenje, a u vremenu potpune socijalne destabilizacije društva nije oportuno podizati cijenu gradskih vrtića jer se time ugrožavaju temeljna socijalna prava obitelji s malom djecom“, istaknuli su danas članovi "Loze" Ante Gaćina, Dalibor Perak i novopečeni član, bivši HSLS-ovac Mario Kovač.  Iz Loze smatraju da bi bilo primjerenije da gradska vlast novac iz proračuna umjesto u takozvane „kozmetičke“ projekte, sredstva uloži u obnovu gradskih vrtića i tako spriječi poskupljenje i udar na džepove roditelja. Pod „kozmetičkim“ projektima podrazumijevaju uređenje plaže Banj za koju se, kako je kazao Kovač, u posljednjoj godini mandata troše novci iz gradskog proračuna u nedostatku većih kapitalnih projekata.

Mario Kovač - novi član „Loze“

Mario Kovač, bivši član HSLS-a i Hrvatskog bloka te  kratkotrajni ministar prometa u koalicijskoj vladi Ivice Račana nakon nekoliko godina političke neaktivnosti vratio se kao član nove političke platforme „Loza“ koja okuplja HSP-ovce koji su stranku napustili uoči lanjskih parlamentarnih izbora zbog neslaganja s politikom predsjednika stranke Danijela Srba. Kovač tvrdi da je Loza neophodna alternativa HDZ-u i Kukuriku koaliciji čiji programi liče jedno drugom kao jaje jajetu i objašnjava svoje političke afinitete: „Naša tendencija je da Loza postane udruga građana koja ne skriva svoje poltičke ambicije i želju da sudjeluje u politčkom životu grada i županije. Iz politike zapravo nisam nikad ni otišao. Nakon izlaska iz HSLS-a 2003. godine i mog takozvanog političkog umirovljenja nastavio sam savjetovati i pomagati HSP-ovcima, koji su po meni mlada, pametna i školovana garnitura ljudi, a njihova politka je bliska mom političkom i ideološkom uvjerenju“, objasnio je Kovač svoje aktivnosti posljednjih nekoliko godina.
Nezavisni vijećnik, bivši HSP-ovac Ante Gaćina situaciju u šibensjkom Gradskom vijeću usporedio je sa splitskim: „Kod nas se HDZ-ovci na press konferencijama tobože ne slažu s najavama poskupljenja, a kad dođe trenutak glasovanja, pola vijećnika HDZ-a iziđe iz dvorane kako bi vladajući ipak dobili većinu. Isto je i u Splitu kad oporba uoči glasovanja iziđe kako bi Kerum i njegovi igrači dobili većinu“, usporedio je Gaćina.

Iz kategorije: Vijesti