Datum objave: 14. Ožujak 2012

Suđenje Draženu Slavici: Liječnik svjedočio o pougljenim vatrogascima

Diana Ferić
Diana Ferić

"Vidio sam brojne ozljede, ali to što sam vidio kad su doveli stradale vatrogasce, duboko me potreslo i bio je to jedan od najtraumatičnijih dana u mom poslu, ali i u mom životu. Dugo nisam prestajao razmišljati o tome." Rekao je to zadarski liječnik Marin Labar danas, na nastavku suđenja Draženu Slavici za kornatsku tragediju u kojoj je živote izgubilo 12 vatrogasaca., prenismo s portala večernji.hr.
"Neki vatrogasci bili su pougljeni i već nam je tada bilo jasno da je tu nemoguće preživljavanje. Stanje u kojem je bio doveden Tomislav Crvelin bilo je nespojivo sa životom, no uspio sam s njim komunicirati. Bili su žedni, no voda im se ne smije dati, nego infuzija. Operirali smo Franu Lučića oko ponoći. Razgovarao sam s vatrogascima i samo su govorili da su stradali, da su sprženi, ali ne i kako.", rekao je Labar te opisao da su zbog malog kapaciteta zadarske bolnice dva vatrogasca umjesto u jedinici intenzivne njege morala biti smještena na odjel.
Posebno ga je neugodno iznenadilo što po vreće s odjećom vatrogasaca na odjel kirurgije danima nitko nije dolazio od nadležnih zbog vještačenja.
Liječnik Tihomir Dunatov svjedočio je o ozljedama vatrogasaca, koji su se žalili na bolove, te opisao da je jednom od njih, kada je doveden u bolnicu, kopča pojasa bila zabijena u leđa.
Liječnik Domagoj Morović svjedočio je o razgovoru s jedinim preživjelim vatrogascem Franom Lučićem.
"Rekao mi je da su gasili požar na Kornatu, da su hodali prema krušci s vodom i da su bježali od vatre, ali da ih je vatra prešla.",rekao je Morović.
Suđenje za kornatsku tragediju nastavlja se 28. ožujka ispitivanjem istražnih sudaca Igora Ninića i Branka Ivića.

Iz kategorije: Vijesti