Datum objave: 13. Ožujak 2012

Mrtvozornica na Kornatima nije vidjela mrtve vatrogasce

Diana Ferić
Diana Ferić

Liječnička ekipa iz  Biograda koja je prva pružile prvu pomoć unesrećenim vatrogascima u kornatskoj tragediji  te  mrtvozornica iz Vodica svjedočili su danas  na Županijskom sudu, u nastavku suđenja bivšem šibenskom vatrogasnom zapovjedniku Draženu Slavici. Liječnica Tatjana Ferber Garofulić svjedočila je da je kobnog dana vidjela dvojicu vatrogasca kako leže na brodu na krpenim nosilima, bez ijednog znaka da im je neko pružio ikakvu liječničku pomoć. piše Večernji list.
– Prevozili smo Antu Crvelina. Tražila sam komad kože na tijelu vatrogasca kao venski put, no ostao mu je samo jedan komad kože na listu noge koji nije spaljen, no nisam mu našla venski put. Po svim mojim medicinskim iskustvima, to je bio čovjek koji je trebao biti mrtav, a bio je živ. Imao je najgore opekline i cijeli je pougljenio – rekla je ova liječnica iz Tisnog.
Liječnica iz Vodica Vesna Šunjić oko 21.30 sati krenula je za Šibenik, no nije joj rečeno zašto ide. Tek kad je krenula za Kornat, rečeno joj je da je tamo bilo stradalih vatrogasaca.
– Na policijskom brodu je uz mene je bio i sudac istražitelj, nižeg rasta i proćelav. Kao suca ga je predstavio policajac. Na Kornatu se više govorilo o požaru, a cijelo vrijeme sam bila na jednom pristaništu, a taj sudac uopće nije ni izlazio s broda. Već za sat vremena odlučili su da idemo nazad jer nakon što je sudac pitao hoće li ići na mjesto nesreće, rečeno je da neće zbog vremenskih neprilika, mraka i nepristupačnog terena. Tek sam sljedećeg dana doznala što se zapravo dogodilo na Kornatu, a iako sam na Kornat došla kao mrtvozornica, tamo nisam vidjela mrtve vatrogasce – rekla je liječnica Šunjić., prenosimo iz Večernjeg lista.

Iz kategorije: Vijesti