Datum objave: 27. Veljača 2012

FOTO: Nagrađeni najuspješniji sportaši Grada Šibenika u 2011. godini

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Nagrade i priznanja najuspješnijim sportašima grada Šibenika za 2011. godinu dodijeljena su danas u Gradskoj vijećnici. Najbolja sportašica je košarkašica Jolly-a Antonija Mišura, dok se na drugom mjestu nalazi mlada plivačica Lucija Jurković Periša, članica plivačkog kluba Šibenik. Dina Lordan iz Vaterpolskog kluba Viktoria osvojila je treće mjesto u izboru za najbolju sportašicu Grada Šibenika. Titulu najboljeg šibenskog sportaša za 2011. godinu dijele tri mladića iz Veslačkog kluba „Krka“, Ivica Ban, Leonard Šare i Niko Slavica koji su ove godine bili državni seniorski prvaci u dvojcu sa kormilarom. Drugo mjesto pripalo je Mati Mrvi iz košarkaškog kluba Jolly Jadranska Banka Šibenik.

Najbolji ženski sastav u 2011. godini su, očekivano, košarkašice Jollyja kojima je ovo već osvojena 12. titula. Drugo mjesto ove godine pripalo je plivačicama iz Plivačkog kluba Šibenik, a treće ženskom vaterpolo klubu Viktoria. 
Titula najbolje momčadi zasluženo je otišla Vaterpolo klubu Šibenik koji je u 2011. zabilježio odlične rezultate na natjecanjima. Drugo mjesto pripalo je košarkašima Jolly Jadranske Banke, a treće juniorima Veslačkog kluba Krka, četvercu sa kormilarom.
Najbolji trener u prošloj godini bio je Milan Radečić iz Veslačkog kluba Krka, drugo mjesto odnio je trener košarkašica Anđelko Matov, a treće Paskval Skelin, trener Odbojkaškog kluba Šibenik.
Posthumno nagrada je dodijeljena Zvonku Tedlingu, velikom igraču Nogometnog kluba Šibenik koji je preminuo prošle godine, a kao zaslužnom športskom djelatniku priznanje je uručeno šahistu Anti Romcu te priznanje za posebno športsko dostignuće Zvonku Eraku za hrvanje. Posebno priznanje za rad s mladim košarkašima dobio je Zoran Huljev, a nagrada za najboljeg sportskog izvjestitelja otišla je kolegi Patriku Patafti. Dodijeljeno je i čak 46 priznanja perspektivnim mladim sportašima Grada Šibenika.
Gradonačelnik Ante Županović i predsjednik športske zajednice grada Nenad Bubrić istaknuli su kako se proračunska sredstva Grada za sportske djelatnosti ni u ovoj godini nisu smanjila i da će Gradska uprava i dalje podupirati sportske nade koliko joj to sredstva budu dozvoljavala.

Iz kategorije: Sport