Datum objave: 18. Veljača 2012

Šibenski vaterpolisti izgubili od POŠK s 12:17

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčani oslabljeni za prvog golmana Jukića i Šarića ipak nisu uspjeli upisati nove bodove u susretu 16. kola ‘Lige 7‘ protiv splitskog POŠK-a. , danas u Crnici.Splićani su se u utakmici prepunoj golova, bilo ih je čak 29, u prvoj četvrtini odvojili na tri gola razlike i zadržali ih do samog kraja unatoč relativno uspješnim pokušajima domaćina da matiraju golmana POŠK-a. Na kraju je završilo 12:17, pa tako narančasti i dalje ostaju na dnu ljestvice, dok POŠK kući odlazi s puna tri boda., prenosimo sa službenme stranice VK ŠIbenik. Otvorili su narančasti i to golom s igrača više (Santini). Međutim, zahvaljujući uspavanoj obrani domaćina (zbog čega su praktički i izgubili utakmicu) gosti vrlo brzo sa četiri gola odlaze na +3, što zadržavaju do samog kraja. Šibenčani su uspijevali ponajprije zahvaljujući raspoloženom Vlahoviću i Brkiću (ukupno postigli 7 golova) hvatati vodstvo gostiju. Ali nažalost, tu smanjenu gol razliku bi jeftino prodavali u obrani gdje jednostavno nisu bili dovoljni za ovakav susret.
Slična priča je nastavljena i u ostalim četvrtinama. U drugoj smo se u više navrata uspijeli približiti na 2 gola zaostatka, ali uzalud jer već u sljedećem napadu bi to prokockali, pa je POŠK na poluvrijeme otišao sa 5:8
Nije nam pomogla niti solidna realizacija igrača više (54%), niti golmanove obrane, dok je s druge strane Jelovina bio i više nego uspješan.
Konačno, POŠK ipak zasluženo uzima sve bodove budući da smo, realno gledajući, bili približno podjednako dobri u napadu, ali je njihova prednost bila čvršća obrana.
 

Iz kategorije: Sport