Datum objave: 18. Veljača 2012

Mladi šibenski vaterpolisti bez boda na prvenstvu u Crnici

Diana Ferić
Diana Ferić

Unatoč tomu što su mlađi kadeti VK ŠIbenik jučer poslijpodne odigrali najbolju utakmicu na turniru to im nije bilo dovoljno za pobjedu u posljednjem kolu u skupinama prvenstva Hrvatske za mlađe kadete koje se igra u Crnici.  Jug je u vatrenoj završnici nakon lavovske borbe uspio slaviti s minimalnih 9:8 i tako potvrdio prvo mjesto skupine, dok je Šibenik ostao bez bodova. Iako se i prije susreta znalo da naši vaterpolisti ne mogu do polufinala pokazali su karakter i odigrali izvrsno na čemu treba čestitati., kažu na službenojs stranici VK ŠIbenika.  Dans sje razigravanje za plasman, a prvi susret igraju upravo Šibenik i Zadar.Perica Šišak, trenr mladih Šibenčana kaže:  “U prva tri kola nismo ostvarili niti jednu pobjedu, ali mogu reći da sam zadovoljan sa svojom ekipom jer niti jednu utakmicu nismo izgubili s velikom gol razlikom i uvijek smo prijetili do samog kraja. Najveći nedostatak ove momčadi je uigranosti. Kompletno smo se skupili tek dan prije završnice, pa stoga mogu reći da sam i relativno zadovoljan s igrom. Nadam se da ćemo na ljeto biti više zajedno i da ćemo se bolje spremiti. U samim utakmicama smo dosta griješili, što nas je i na kraju koštalo prolaza u polufinale. No ništa nije izgubljeno, sutra se igra vrlo bitna utakmica koja otvara vrata za peto ili šesto mjesto u konačnici. Igramo sa Zadrom i dat ćemo sve od sebe, pa neka bolji pobjedi. Kao što sam u prijašnjem intervjuu rekao da bi bio zadovoljan s 5. mjestom, još se toga držim, jer nakon prošlogodišnjeg sedmog mjesta to bi bio velik napredak za ekipu.”
Naročito zanimljivo bilo je i na utakmicama Zadra i Medveščaka, te Mornara i Mladosti jer su odlučivale za prolaz u polufinale. U susretu Zadrana i Medvjeda od početka je vladala dominacija zagrebačke momčadi, ali nakon poluvremena ‘susjedi’ se vraćaju u igru i svojim navijačima na tribinama (kojih je bilo podosta) vraćaju nadu. Međutim, Medveščak je dao zadnji komad snage koji je presudio pobjedom.
U drugom susretu Mornar je (bez pretjeranog otpora) poveo s velikom prednošću koju je držao do kraja susreta, a ekipa Mladosti je uspijela pogoditi  tek dva puta i smanjiti rezultat na konačnih 7:2 što im ipak nije bilo dovoljno za polufinale.
U poluzavršnicu su se tako plasirale momčadi Primorja i Medveščaka (skupina ‘A’), te Juga i Mornara (skupina ‘B’).

 

Objavljeno 17. 2. u 14 sati:Mlađi kadeti Šibenika ipak neće doći do polufinala budući da su jutros zabilježili i drugi poraz na finalnom turniru prvenstva Hrvatske. Ovaj put je bolji bio Mornar rezultatom 10:6. Iako su se ove dvije ekipe susretale već u kvalifikacijama (gdje su splićani redovito uvjerljivo slavili), nekako smo se nadali čudu – što se na kraju ipak nije dogodilo. Opet smo dobro krenuli u prvoj četvrtini, ali u sljedećoj totalno potonuli. Mornar je pozabijao par golova, a mi se nismo mogli izvući. Golijada se otvorila tek pred sam kraj utakmice kada u dvije minute zabijamo 3 gola i dolazimo na sasvim pristojan rezultat protiv ekipe kakva je Mornar, prenosimo sa službenog portala VK Šibenik.

Iz kategorije: Sport