Datum objave: 26. Siječanj 2012

Šibenčanin Tonči Restović pozvan na elitni Svjetski kup u pikadu

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Mladi Šibenčanin i strastveni pikado igrač Tonči Restović odličnom igrom u prošloj godini zaslužio je pozivnicu za Svjetski kup u pikadu koji se od 3. do 5. veljače igra u njemačkom Hamburgu. Uz Restovića, na ovom elitnom pikado natjecanju na kojem sudjeluju 24 najbolje pikado reprezentacije svijeta, Hrvatsku će predstavljati i Zagrepčanin Boris Krčmar.
Cijelu prošlu godinu pikadisti iz cijelog svijeta skupljali su bodove na temelju kojih je PDC- Professional Darts Corporation organizacija odabrala po dva pikado igrača iz svake od država natjecateljica.
Restović i Krčmar stari su znalci, na skoro svakom od turnira susretnu se negdje oko, ili u samom finalu. Zajedno su i u reprezentaciji Hrvatske, no ovo im je prvi put da „dišu kao jedno“.
„Da, ovo će biti prvi put da se ne gledamo preko nišana, već se zajedno borimo za pobjedu. No, jako se veselim tome, uostalom kao i sam Boris.“, kazao nam je Restović koji se ovih dana užurbano priprema za veliko natjecanje. Osim Hrvatske, među 24 reprezentacije koje su se plasirale na Svjetski kup nalaze se Engleska, Australija, Nizozemska, Njemačka, Kanada, SAD, Južnoafrička republika, Japan, Filipini, Malezija...

Bolji smo od Finaca!

Po Restovićevim riječima, hrvatska pikado reprezentacija realno je među 16 najboljih na svijetu, odnosno uz bok reprezentacijama koje ne predstavljaju sam vrh svjetskog pikada kao što su : Engleska, Australija i Nizozemska. No, Hrvati su kod ždrijeba u Hamburgu imali sreće i u prvom su kolu izvukli reprezentaciju Finske čije boje brane Petri Korte i Marko Kantele, za koje Restović kaže: „Od povlačenja velikog Matti Nikenena, Finci nisu imali veliki uspjeh u niti jednom sportu, tako da mogu kazati kako smo ždrijebom zadovoljni, te se nadamo prolazu u 2.kolo. Naime, njihov bolji igrač Korte i možda je trenutačno u boljoj formi od nas obojice, ali smo mi zasigurno kvalitetom ispred Kantelea“, mišljenja je Tonči.
Prođu li Hrvati Fince, ždrijeb će odlučiti protiv koga će dalje igrati. U svakom slučaju, bit će ovo jedno zanimljivo natjecanje u kojem bi za hrvatske pikadiste, prolazak među 8 najboljih bio ogroman uspjeh. No, ništa nije nemoguća misija, pa tako ni to.

 

Iz kategorije: Sport