Datum objave: 09. Siječanj 2012

NK Šibenik: Počele pripreme bez štrajkaša

Diana Ferić
Diana Ferić

Uvodna testiranja i prvi trening odradili su danas nogometaši Šibenika, no od njih 30 - ak koji su stigli, nisu svi odradili trening. , piše portal Sport.net. Sedmorica igrača iz skupine onih koji nisu igrali protiv Hajduka i Varaždina na kraju jesenskog dijela sezone došli su na prozivku, ali odlukom Uprave, do donošenja odluke Stegovne komisije u srijedu, neće trenirati zajedno s ostatkom momčadi. Danas im je direktor kluba Marko Karađole uručio odluke Uprave po kojima ne mogu trenirati s ostatkom momčadi do konačne odluke Stegovne komisije.
"Dobili smo papir da ne možemo trenirati do 11. siječnja. Moramo se pojaviti u srijedu i to je to. Vidjet ćemo koliko će nas kazniti Stegovna komisija zbog štrajka. Za daljnji proces ćete znati", kazao je Ivan Fuštar. Direktor Karađole nije želio prejudicirati kakva će biti odluka Stegovnog suda, kao ni postoji li mogućnost da netko od igrača iz skupine štrajkaša ipak i na proljeće igra u šibenskom dresu.
Stigli su svi igrači koji su igrali u zadnja dva kola (osim opravdano izostalih Husmanija, Malčića i Georgievskog), ali i novaci Bašić, Dujaković, povratnik Grubelić te Srzentić koji je na probi. Dopredsjendik kluba Željko Dulibić novinarima je izjavio:"Pozdravili smo igrače u ime predsjednika koji nije mogao bit nazočan. Dali smo punu podršku ovim igračima koji su htjeli igrati do kraja ovaj dio prvenstva. Rekli smo im da ćemo uložiti sve svoje napore da taj naš pogon, zajedno s omladinskim pogonom, opstane u teškoj situaciji. Jer situacija će i dalje biti vrlo teška što se tiče sponzora i osiguranja sredstava, ali klub je čvrsto stao uz ovaj stručni tim koji ih vodi i uz mlađe igrače. Praktički, ovo je jedna tiha ne samo smjena generacija, nego i promjena politike kluba u kojoj ćemo se mi u potpunosti osloniti na svoju proizvodnju i dečke iz regije. Naravno, ako dođu malo bolja financijska vremena da ćemo posegnuti i malo dalje, međutim, u principu ćemo se najviše osloniti na ono što u Šibeniku izraste iz naših mlađih pogona."
Potvrda Dulibićevih riječi vidljiva je već i kad se spomenu imena novih igrača koji su stigli na prvu prozivku. Stigli su tako Stevica Dujaković, 26-godišnji lijevi bočni Krke iz Lozovca, Marko Bašić, 27-godišnjak iz Vodica, nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske, 23-godišnji vratar Frane Grubelić, povratnik iz Dinare, a na probu je stigao i 21-godišnji napadač Raštana Anđelo Srzentić. Iako je bilo najavljeno, Roko Mišlov nije bio na prvoj prozivci, ali s njim su razgovori još su tijeku. Za razliku od braće Bagarić koji su Dinaru odlučili zamijeniti Parkom mladeži, a ne Šubićevcem.
Direktor Karađole je napomenuo kako se i s još nekim igračima razgovara te kako bi novih informacija moglo biti sredinom tjedna. Tad se očekuje i da će Stegovna komisija donijeti odluku o mogućem kažnjavanju štrajkaša, pa će i novi Šibenik dobili još konkretnije obrise. 30-ak, ali nisu svi odradili trening. Sedmorica igrača iz skupine onih koji nisu igrali protiv Hajduka i Varaždina na kraju jesenskog dijela sezone došli su na prozivku, ali odlukom Uprave, do donošenja odluke Stegovne komisije (u srijedu), neće trenirati zajedno s ostatkom momčadi. Stigli su svi igrači koji su igrali u zadnja dva kola (osim opravdano izostalih Husmanija, Malčića i Georgievskog), ali i novaci Bašić, Dujaković, povratnik Grubelić te Srzentić koji je na probi.

Gotovo 30 igrača šibenskog prvoligaša stiglo je na prvu prozivku, među njima, očekivano, bili su i svi igrači koji su, zbog poznatih događanja s kraja polusezone, trenutno na ledu. Danas im je direktor kluba Marko Karađole uručio odluke Uprave po kojima ne mogu trenirati s ostatkom momčadi do konačne odluke Stegovne komisije.
"Dobili smo papir da ne možemo trenirati do 11. siječnja. Moramo se pojaviti u srijedu i to je to. Vidjet ćemo koliko će nas kazniti Stegovna komisija zbog štrajka. Za daljnji proces ćete znati", kazao je Ivan Fuštar. Direktor Karađole nije želio prejudicirati kakva će biti odluka Stegovnog suda, kao ni postoji li mogućnost da netko od igrača iz skupine štrajkaša ipak i na proljeće igra u šibenskom dresu., prenosimo sa portala Sport.net.
 

Iz kategorije: Sport