Datum objave: 03. Prosinac 2011

FOTO: Regata krstaša krenula punim jedrima

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Subotnje jutro 3. prosinca rezervirano je za tradicionalnu šibensku regatu krstaša koja se jedri u šibenskom kanalu. Nakon prvog plova uz malo jače jugo pobijedila je ekipa X-Citea iz Biograda, odmah iza njih su All4One, pa zatim Mati dok je četvrto mjesto pripalo prošlogodišnjem pobjedniku, posadi Anđele X sa skiperom Brankom Iljadicom Rapom. Zanimljivu utrku sa šibenske rive pratili su građani pažljivo promatrajući dvoboje i troboje tik uz rivu. Unatoč nekoliko „bliskih susreta“ jedrilica, nije bilo sudara usprkos dosta jakom  jugu koje  je puhalo. Osim sportskih sadržaja, na motornom brodu „Desto“ ispred zgrade županije posjetitelji su uživali u zabavnom programu uz besplatnu marendu– pečene srdele.
Sutra, zadnjeg dana regate na rasporedu je „Kup Jadranske banke“, regata na kojoj će jedriti svi pobjednici po skupinama iz jedrenja u subotu. Jedrit će se tzv. «triple-race» na monotip jedrilicama tipa Elan 340, te će tako posade koje su pobijedile po skupinama dan ranije, moći između sebe jedreći na jednakim jedrilicama iznjedriti sveukupnog apsolutnog pobjednika Šibenske regate, kojem će pripasti i veliki prijelazni pehar. Upravo ova dinamična i atraktivna jedrenja «tri na tri» izazvala su prošlih godina najveće zanimanje brojne publike koja se u nedjelju bila okupila na rivi i mnogim jedrilicama i brodicama.

U jučerašnjoj „Monotip“ regati u kojoj je sudjelovalo pet domaćih ekipa ukupni pobjednik je bila posada na čelu s Teom Piasevoli, koji je ovim rezultatom potvrdio dobar plasman na nedavnom Državnom prvenstvu u monotipu.

Iz kategorije: Sport