Datum objave: 25. Studeni 2011

Pola igrača neće istrčati protiv Hajduka, raskol u svlačionici

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Sutra će na teren u utakmici protiv Hajduka u dresu Šibenika istrčati uglavnom juniori. Više od polovice prve postave i dalje bojkotira prvenstvene utakmice jer im uprava kluba nije isplatila dvije od 11 zaostalih plaća. Trener Šibenčana Goran Tomić na današnjoj konferenciji za novinare je kazao da mu kao treneru najteže pada to što je nogomet u zadnje vrijeme u drugom planu, iako je klub napokon uhvatio ritam i iz posljednje tri utakmice izišao neporažen. „Kapetan Goran Blažević sigurno neće zaigrati, to je razumljivo, on je igrač s karizmom i iskustvom, ali neki od mlađih igrača si to ne mogu dopustiti i moraju se dokazivati na terenu“, kazao je, dodavši kako svaki igrač odlučuje za sebe. Podsjetio je da je situacija svima ista, plaću ne dobiva nitko iz kluba, a ne samo igrači.
Direktor NK Šibenik Marko Karađole priznao je da je situacija u svlačionici napeta i da postoje prijetnje starijih igrača koji mlađe nagovaraju na bojkot: „Postoje prijetnje tipa: Ako budeš igrao, vidjet ćeš šta će ti se dogoditi na treningu u ponedjeljak...“, kazao je Karađole ne želeći otkrivati imena neposlušnih igrača. Zaprijetio je da takvih prijetnji ne smije biti dok god je on na čelu kluba.
Vezano za financijsku situaciju potvrdio je da će račun kluba biti odblokiran od 1. prosinca do kad bi se trebalo namaknuti potrebnih 300 do 400 tisuća kuna potrebnih za plaće igračima. „Novac ćemo pravilno rasporediti na sve igrače. Morate znati da je do novca iznimno teško doći, predsjednik Pauk je ovih dana kucao na mnoga vrata, iako ljudi imaju najbolju volju, ne mogu nam pomoći“, još jednom je direktor upozorio na tešku situaciju.
Zamolio je ljubitelje nogometa i navijače NK Šibenika da, unatoč svemu, sutra podrže ekipu koja će zaigrati protiv Hajduka. 
 

Iz kategorije: Sport