Datum objave: 22. Studeni 2011

Ultimatum nogmetaša Šibenika: Dvije plaće ili nećemo igrati!

Diana Ferić
Diana Ferić

Ako im do vikenda ne budu isplaćene barem dvije od 11 plaća koliko im NK Šibenik duguje igrači neće istrčati na teren u utakmici protiv Hajduka koja bi se trebala igrati u subotu na Šubićevcu, potvrdio je na današnjoj konferenciji na novinare, na kojoj su bili gotovo svi igrači, kapetan momčadi Goran Blažević. Upozorio je kako igrači nemaju drugog rješenja jer bez novca ne mogu živjeti, a Uprava kluba im kaže kako ni sama ne zna što će napraviti. Do sada državi zbog neplaćanja obaveza duguje svatko od njih 15 000 kuna i mogu očekivati ovrhu. Marko Kartelo je dodao kako je i prije bilo situacija da nije bilo novca ali se izlaz uvijek pronalazio dok sada dobivaju i odgovor da ako žele ne moraju igrati nego da mogu otići. Zadnja uplata i to je bila akontacija od 3 000 do 4 000 kuna sjela im je na račune u srpnju ove godine. Jedan od igrača, van Medvid, potvrdio je novinarima da ga je najmodavac, zbog neplaćanja najma, zajedno sa suprugom i troje djece izbacio iz stana. Premiju i dodatke na koje imaju pravo ne dobivaju već dvije godine tako da igraju samo za golu plaću od 6 000 kuna. Kartelo je istaknuo i kako nema govora o tomu da su pod nečijim utjecajem te da su odluku o neigranju donijeli još u četvrtak, prije nego su Karlovčani bojkotirali odlazak u Rijeku.

Dok je trajala konferencija za novinare predsjednik kluba Marko Karađole bio je zatvoren u susjednoj čajnoj kuhinji a pridružio mu se i predsjednik kluba Goran Pauk, šibensko - kninski župan. Tek na inzistiranje novinara pristao je dati izjavu ali su novinari morali na nju pričekati, a kada smo ga zamolili da ubrza postupak istresao se pokazujući nervozu ali i elementarnu nepristojnost. Kada je konačno stigao među igrače kazao je kako ih je do sada hvalio zbog strpljenja i razumijevanja koje su pokazivali za stanje u klubu ali da njihovu najnoviju odluku ne može podržati. Nije ih niti obećanjem utješio: " Žiro račun kluba je blokiran i dok se ne deblokira ne možemo ništa učiniti. Očekivali smo deblokadu ali do nje nije došlo,a ne znamo ni hoće li ni kada. Jedino što je moguće je da dobijemo novac od nekog dobrotvora za isplatu igrača ali takvi se ne javljaju.", kazao je Pauk uz opasku kako ima osjećaj da su svi digli ruke od Kluba. na novinarsko pitanje da konkretizira na koga misli nije bio dorečen ali nije propustio niti napomenuti kako je Grad Šibenik mogao napraviti više. Po njegovim riječima, jedino što se može napraviti je preobrazba kluba koju su započeli, a Gradu zamjera što Klub nije ustupio na duže vrijeme upravljanje nogometnim stadionom koji bi, mogli, smatra Pauk, iznajmljivati i komercijalizirati te ostvarivati dodatne prihode jer im postojeći nisu ni približno dostatni. Priznao je da se osjeća i osobno odgovornim za situaciju koja je nastala u Klubu. Pozvao je igrače da razmisle još jednom o posljedicama ako ne odigraju utakmicu s hajdukom, dodavši da "to nisu zaslužili i klub i Grad Šibenik". No igrači su i nakon toga ostali pri svom što ne čudi jer im je "voda došla do grla", a od lijepih riječi i pozivanja na više ciljeve se ne živi.

Na kraju su novinari doznali i da jednom od igrača prije mjesec dana, nakon arbitražnog postupka, unatoč blokadi računa isplaćeno 120 000 kuna pa se postavlja pitanje kako je to napravljeno.

Iz kategorije: Sport