Datum objave: 21. Studeni 2011

Jolly JB teško poražen u Zadru

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Košarkaši Jolly JBŠ poraženi su u 7. kolu A1 košarkaške lige. Bolji od njih bili su košarkaši Zadra sa visokih 93:64. Očekivalo se kako će u Višnjiku ogled dvaju susjeda ponuditi ravnopravnu bitku, međutim, cijelim tijekom utakmice Zadar je u mnogo čemu bio nadmoćan, svega su jednom Šibenčani zaprijetili, piše Slobodna Dalmacija.  Ali je taj njihov " izlet" u tijesan omjer živio iznimno kratko, odnosno do onoga trenutka kad su domaći shvatili kako bez obrane nema igre. Inače, od prve dionice vidjelo se nadahnutoga Gorana Vrbanca za kojeg gosti nisu imali valjano rješenje.
Napunio im je Vrbanc koš do vrha, makar nije bio precizan u šutu za tri poena, polovica Zadrovih ubačaja u toj prvoj četvrtini otpada na njegovo ime. Bilo bi krajnje nepravedno ne istaknuti učinak Ivice Radića koji je u konačnici upisao osamnaest poena, te jedanaest skokova.
„Nikom teže nego meni i ljudima koji su potegli iz Šibenika jer smo odigrali neusporedivo najgoru utakmicu sezone. Krivo mi je što se to dogodilo u Zadru protiv nekoga s kime smo mislili uči u bitku za Ligu prvaka. Složili smo plan prije utakmice prema kojem je trebalo zaustaviti njihov skok, međutim, Zadrani su opet imali 43 skoka od čega 18 napadačkih. I zbog toga je naša priča propala. Uz to odmah na početku imali smo i četiri igrača s tri prekršaja što je utjecalo na daljnji tijek naše igre. Vidjelo se da i dalje imamo problema s organizacijom igre. Ništa, moramo se pokriti ušima, dobro izbrojiti ne do deset nego sto i vidjeti kako dalje“, kazao je nakon utakmice trener Jollyja Nikša Bavčević.
Trener Zadrana Aleš Pipan ustvrdio je kako je to doista pomak u Radićevoj igri, ali da od njega ipak očekuje puno više. Valja primijetiti zadarsku agresivnost kojom su praktički slomili svaki gostujući pokušaj kvalitetnijeg otpora. Istina, iskoristili su Šibenčani malo opuštanje domaćina u posljednjim minutama prvog poluvremena te na početku treće četvrtine.
Samo je u trećoj četvrtini momčad Jolly JBŠ uhvatila kakav-takav priključak serijom 11-0 i prišla na 48:42, ali tada Zadar ponovo ubacuje u brzinu više i lako rješava utakmicu u svoju korist. Najefikasniji u redovima Jolly JBŠ bili su Josipović sa 18 i Ross sa 15 postignutih koševa. (Slobodna Dalmacija)

Iz kategorije: Sport