Datum objave: 21. Studeni 2011

Ragbijaši Šibenika nastupili u Splitu

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Ragbijaši Šibenika nastupili su u nedjelju na drugom turniru Prvenstva Dalmacije koji se igrao na Starom placu u Splitu. Unatoč tome što se trenutno nalaze na posljednjem mjestu od četiri ekipe, šibenski ragbijaši su odigrali dvije vrlo kvalitetne utakmice i pokazali ogroman napredak u odnosu na prvi turnir. Već u prvoj utakmici s RK Sinj, agresivnom igrom u prvom poluvremenu iznenadili su sve prisutne. Nakon što su Sinjani poveli 5:0, Drašinac postiže zgoditak za poravnanje, a potom pretvara za dodatna dva poena pa Šibenik na poluvrijeme odlazi s prednošću 7:5.
U drugom poluvremenu ipak je prevladalo iskustvo i kondicija sinjskih igrača koji s nekoliko polaganja okreću rezultat i na kraju zasluženo pobjeđuju s 24:7.
U drugom polufinalu RK Nada je svladala RRK Atletiko s visokih 57:0. Stari rivali Nada i Sinj su u finalnoj utakmici odigrali neriješeno 14:14 i tako podijelili prvo mjesto na današnjem turniru.
Utakmica za treće mjesto između Šibenika i Atletika bila je iznimno žestoka s odličnim obaranjima i s vrlo malo poena. Na poluvrijeme se odlazi s rezultatom 0:0 dok u drugom dijelu utakmice, obje ekipe igraju puno otvorenije te postižu zgoditke.
Za Šibenik nakon odlične akcije zgoditak postiže spojka Frane Ercegović, a pretvara Drašinac. To nažalost nije bilo dovoljno te je Atletiko pobijedio 12:7, ali šibenski igrači nikad nisu bili bliže pobjedi. U obje utakmice prevaga je bila u kondicijskoj pripremi na čemu naši ragbijaši moraju još dosta raditi, jer je očigledan trkački pad u završnicama utakmica. No unatoč porazima, napredak je vidljiv i ragbijaši smatraju da je prva pobjeda sve izglednija.
Prvenstvo Dalmacije se nastavlja u proljetnom dijelu sezone, a sljedeći turnir održat će se početkom ožujka u Šibeniku.

Za Šibenik su nastupili: Budimir, Nanut, Antulov Fantulin, Višnjić, Popac, Bojanić, Špec, Mazalin, Ercegović, Bukić, Huljev, Vučak, Drašinac, Martinović, Pulić, Koštan, Radić, Klarić, Sekulić, Grguričin, Terzić, Grgić

Iz kategorije: Sport