Datum objave: 09. Studeni 2011

Primanje za uspješne šibenske veslače

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Veslači veslačkog kluba Krka najtrofejniji su šibenski sportski klub u ovogodišnjoj sezoni. Nakon ukupne pobjede u Kupu Dalmacije 2011. kojeg su među 11 dalmatinskih klubova osvojili 3. put zaredom, na Prvenstvu Hrvatske održanom krajem rujna u Zagrebu osvojili su prva mjesta u četvercu i osmercu mlađih juniora te četvercu na pariće kadeta.
To su samo neki od uspjeha ovog kluba kojeg je gradonačelnik Ante Županović na današnjem prijemu veslača i vodstva kluba u Uredu gradonačelnika istaknuo kao jedan od četiri šibenska sportska brenda, uz nogomet, košarku i vaterpolo. „Šibenik je mali grad, ali veliki kad govorimo o sportu i sportskim uspjesima“, kazao je gradonačelnik dodavši da, kao liječnik, zna koliko je veslanje naporan sport i koliko odricanja i ulaganja je potrebno za uspjeh.
Predsjednik kluba Dražen Crnogaća iskazao je zadovoljstvo prvim mjestom u najzahtjevnijoj kadetskoj disciplini- četvercu na pariće, a trener juniora Milan Radečić dodao je da mu je žao što medalja nema u seniorskim disciplinama, uglavnom zbog toga što mladi ljudi odu na fakultete u druge gradove pa jednostavno nema tko veslati. „Ostali smo na 2, 3, seniora, kad bi Šibenik imao Sveučilište, mladi ne bi odlazili već bi studirali u rodnom gradu i možda nastavili trenirati. Ovako, imamo odlične juniore i kadete dok seniori odlaze“, potegnuo je trener Radečić rak ranu šibenskog visokog školstva koje utječe i na mlade sportske nade.

Iz kategorije: Sport