Datum objave: 02. Studeni 2011

Lucija Jurković Periša postavila novi hrvatski rekord

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Mlada šibenska plivačica Lucija Jurković Periša ostvarila je fantastičan rezultat na plivačkom mitingu Victorija u Rijeci, kojeg je prošlog vikenda organizirao plivački klub Primorje.
Mlada Šibenčanka Lucija je u finalnoj trci na 100 m najprije uspjela s vremenom 58.37 izjednačiti rekord za mlađe juniore i potvrditi svoj osobni rekord koji je otplivala u ožujku na Prvenstvu Hrvatske. Nakon odmora skupila je snagu i uspjela u disciplini  100 metara mješovito postaviti novi rekord Hrvatske za mlađe juniore s vremenom 1:05.50.

Bazeni Kantrida 29. i 30. studenoga bili su poslije dužeg vremena središte plivačkih zbivanja. Na 4. međunarodni miting Victoria-Primorje došlo je blizu 300 plivača iz šest zemalja i 27 klubova, a najviše ih je bilo iz Hrvatske.
Organizatori su najavili mnoga zvučna imena iz regije kao što je Vukovarac s austrijskom putovnicom Dinko Jukić, Slovenac Matjaž Markič, te naši reprezentativci Mario Todorović, Dominik Straga, Saša Gerbec i Sanja Jovanović. Sveukupno prijavilo je 282 plivača iz 27 klubova.

Iz kategorije: Sport