Datum objave: 30. Listopad 2011

Vaterpolo: Očekivana pobjeda Talijana nad Šibenčanima

Diana Ferić
Diana Ferić

Talijanski Pro Recco očekivano je sinoć u Crnici pobijedio vaterpoliste Šibenika  rezultatom 7:14, u utakmici 8. kola regionalne lige. Ipak, domaći vetrpolisti pružili su jak otpor gostima čija pobjeda ni u jednom trenutku, iako su došli u oslabljenoms astavu, nije došla u pitanje. Utakmica od početka usmjerena samo prema jednom smjeru donijela je očekivanu igru domaćih momaka kojima je i trener Zeljak na kraju bio relativno zadovoljan što je i ipak važnije od rezultata u ovom susretu, piše službeni portal VK ŠIbenika. Utakmicu su otvorili gosti i to serijom 0:3. Potom je daleko najbolji pojedinac u Šibenčana danas Deni Šarić uspješno prvi put zatresao mrežu Talijana. Međutim, gosti  nisu dopuštali domaćim igračima puno manevriranja. Prvu četvrtinu uspješno zaključuju rezultatom 2:5.
Nešto bolje je bilo u nastavku jer domaćini zabijaju dvaput (Vlahović i Šarić), a gosti “samo” tri puta (Sukno, Giacoppo i Prlainović). Ono što se definitivno moglo primjetiti i na tribinama su vrlo loša dodavanja na strani narančastih, bez kojih bi vjerojatno uspjeli utrpati još barem 2 gola u mrežu Gennara. Drugi dio utakmice nije bio ništa spektakularniji od prvog. Kod domaćina osim Šarića i Vlahovića uspio je pogoditi još samo Lindhout, dok su kod gostiju skoro svi barem jednom pogodili. Moramo spomenuti Madarasa koji je bio posebno raspoložen danas, ali i efikasan (3 pogotka). On je minutu prije kraja pogodio za 14:6, a nedugo potom konačan rezultat je postavio Vlahović. Treba spomenuti i rezervog golmana – Luku Sučića kome je trener ukazao povjerenje u zadnjoj četvrtini, a on ga je sasvim opravdao s par odličnih obrana.
Trener Mate Zeljak nakon susreta je izjavio: “Momci su po mom mišljenju dobro odigrali susret – naravno onoliko koliko su mogli protiv ovakve momčadi. Žao mi je što igrači nisu ovako hrabri na igraču više bili protiv Medveščaka i drugih momčadi protiv kojih smo imali šanse. Međutim, zadovoljan sam njihovom reakcijom protiv ponajboljih igrača svijeta. Na trenutke smo bili u egalu s njima, međutim tada bi oni zapeli i do izražaja bi došla njihova individualna kvaliteta. Sada misli okrećemo prema Jadranu i POŠK-u. Ostale su nam još te dvije utakmice u Splitu gdje realno možemo tražiti bodove. Biti će to teške utakmice, pogotovo s obzirom da smo gosti. Međutim, budemo li ovako hrabri vjerujem da imamo šanse.”, prenismo sa službenih stranica VK ŠIbenik. 

Iz kategorije: Sport