Datum objave: 27. Listopad 2011

Novi poraz vaterpolista Šibenika

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Vaterpolisti Šibenika i dalje su jedina momčad bez osvojenog boda u Triglav Jadranskoj ligi, piše portal Sportnet. U ovom su kolu, u domaćem susretu protiv Medveščaka, imali prilika da dođu do prvih bodova, ali još su jednom ostali korak prekratki. Medvjedi su u Crnici slavili sa 7:6.
Kao što je domaći trener Zeljak priželjkivao, njegova je momčad prva došla u vodstvo: prvi je pogodak na utakmici zabio Bruno Sabioni. Ali do kraja četvrtine domaćini se više nisu upisivali u strijelce. Na drugoj strani, Kolar je iz polukontre izjednačio, a prvo vodstvo Zagrepčanima je donio Geratović s igračem više.
Imali su gosti početkom nastavka i priliku za plus dva, ali igrača više ovog puta nisu realizirali. Jedini gol u tom periodu igre postigao je kapetan Šibenika Andrija Vlahović iz kontre i to nakon što ga je vratar Jukić odlično proigrao.
Rezultatom 2:2 ušlo se u drugo poluvrijeme koje je bilo efikasnije. Nakon što je Sabioni promašio peterac, domaćini su opet ipak poveli u 19. minuti i to nakon što su realizirali prvog igrača više, tek u šestom pokušaju: strijelac Karlo Erak. Odmah u sljedećem napadu Vlahović se još jednom upisuje u strijelce i na semaforu svijetli 4:2 za domaćine. Imaju Šibenčani i napad za plus tri, igrača više, Zeljak zove time-out, ali njegova momčad gubi loptu i olako propušta priliku. Kazna odmah stiže: prvo Benić postiže lijep pogodak sa samim istekom napada, a na samom kraju četvrtine Čule s igračem više poravnava rezultat.
Još jednog igrača više domaći vaterpolisti propuštaju realizirati na početku zadnje četvrtine. Koristi to Čule koji opet prednost vraća na stranu svoje momčadi. Domaćine i dalje u igri drži kapetan Vlahović, ali za kratko. Martinić s igračem više pogađa za 5:6, a nakon što su propustili još jednu brojčanu prednost i nakon što je Belamarić pogodio stativu, Martinić je još jednom precizan za plus dva i potvrdu pobjede. Do kraja je još samo Vlahović uspio pogoditi, za konačnih 6:7.
Iznimno loša realizacija igrača više Šibenik je koštala novog poraza. Medveščak, premda nije pokazao neku dojmljivu igru, iz Crnice odnosi puni plijen. Kod domaćina uz četverostrukog strijelca Vlahovića i vrlo dobrog golmana Jukića nije bilo raspoloženog igrača. Čule i Martinić s po dva gola bili su najefikasniji kod Medvjeda. (Ivana Jurica, Sportnet)

Iz kategorije: Sport