Datum objave: 20. Listopad 2011

Košarkaškoj školi Jolly JB donacija za škole sporta

Diana Ferić
Diana Ferić

Sportska škola košarkaškog kluba Jolly Jadranska banke je među 12 sportskih projekata koji će dobiti donaciju iz programa "Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatska lutrija za sportske škole" . Predložio ju je Savez sportova Šibensko - kninske županije, a donacija iznosi 40 000 kuna. Višegodišnjom suradnjom HOO-a i Hrvatske Lutrije za razvoj športa na lokanoj razini osigurano je do sada 3 milijuna kuna.

Jučer je u Zagrebu obavljeno svečano ždrijebanje redoslijeda dodjela novčanih potpora županijskim športskim zajednicama i klubovima u 12 hrvatskih županija. Svečanosti su prisustvovali predsjednica Uprave Hrvatske Lutrije mr. Vesna Bakran, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora dr.sc. Zlatko Mateša, predstavnici županija i županijskih športskih zajednica i drugi uzvanici iz javnog i športskog života Hrvatske.

Suradnja HOO-a i HL-a uključuje zajedničku pripremu i promociju igre na sreću, instant lutrije Jurilica, čijom se prodajom dio prikupljenih financijskih sredstava direktno usmjerava na županijske športske zajednice. Prodaja srećaka već je počela, a završava 30. studenog 2012. godine.
Odabrano je i financijski će se poduprijeti 12 projekata iz županija, a svakom projektu bit će odobrena sredstva u iznosu do 40.000,00 kuna, koje zajednički osiguravaju HOO i HL. Ukupno planirana sredstva za ovaj projekt iznose 480.000,00 kuna. Uz već dodijeljene donacije za športske projekte u 9 hrvatskih županija u prošlom krugu, ukupno će, u projektu „HOO i HL za športske škole“ biti dodijeljeno 840.000,00 kuna.
Ovaj projekt nastavak je partnerstva „Projektu potpore HOO-a i HL-e športu lokalne razine“ započetog još u studenom 2006. godine na, kojim je financiran 21 projekt županijskih športskih zajednica u ukupnom iznosu od 2.100.000,00 kuna.

Svoju podršku projektu ovom prilikom dali su i športaši  Nenad Šipek, prvak Hrvatske u motocrossu, Marko Car, košarkaš „KK Cedevita-Zagreb“ i reprezentativac Hrvatske,Tomislav Gabrić, košarkaš „KK Jolly Jadranska banka“ iz Šibenika,  Željka Orehovec, kuglački klub „Podravka“ , Ana Marija Mikulić, kadetska reprezentativka Hrvatske u rukometu, Filip Čengić, biciklist BK „Sokol“ iz Vinkovaca, Marcela Marić, skakačica u vodu, Nikolina Horvat, atletičarka, šahista Zdravko Zelić, međunarodni majstor te naš proslavljeni hrvač Josip Čorak.  

Iz kategorije: Sport