Datum objave: 19. Listopad 2011

HNK Šibeniku prijeti suspenzija zbog neplaćanja dugova

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Postoji vrlo realna mogućnost da HNS suspendira Šibenik i da «narančasti" ne otputuju u Koprivnicu na utakmicu sa Slaven Belupom u subotu.  Razlog eventualnoj suspenziji leži u činjenici što nisu plaćene obveze prema aktualnom prvotimcu Željku Malčiću, koji je dobio arbitražni spor protiv kluba, piše Slobodna Dalmacija.

Radi se o 240.000 kuna koliko Šibenik treba isplatiti na račun vinkovačkog napadača u četiri rate. Navodno je Malčiću do sada sjela tek jedna rata od 60-ak tisuća kuna.

Suspenzija je Šibenčanima navodno prijetila i prije utakmice s Cibalijom, ali su je diplomatskim putem uspjeli odgoditi Evo, što o eventualnoj suspenziji Šibenika kaže Goran Pauk, prvi čovjek kluba: „Dobro ste rekli, eventualnoj suspenziji. Teško mi je govoriti o nečemu što još nije napisano, niti je došlo na našu adresu. Ali, slutimo da bi se to moglo dogoditi. Ne želim ništa prejudicirati, ali a priori odbacujem mogućnost da se naš klub sankcionira. U ovom trenutku to mi se čini kao atak na klub, ili čak pravna ludost“, Pauk pojašnjava svoj stav i dodaje da je klub u fazi pretvorbe i pokušava sve blokade i obveze prevesti u udjele kluba.
Šibeniku na ruku ne ide ni činjenica što su oba klupska računa blokirana. Naime, «redovni" račun je u blokadi već godinama, a svo to vrijeme klub posluje preko računa fiktivnog NK Šubićevca. Nedavno je i taj račun blokiran: „Zbog toga ne bismo mogli prebaciti novac na Malčićev račun sve da imamo i milijune eura na raspolaganju. U intenzivnim smo pregovorima s Poreznom upravom i nadam se kako će tijekom tjedna naš račun biti odblokiran i kako neće doći do suspenzije. Svaka druga odluka značila bi da nadležni ne shvaćaju aktualnu situaciju“- izjavio je za Slobodnu Pauk.

Ako se ipak bude normalno putovalo u Koprivnicu, dobre su vijesti da se treninzima priključio Ivan Medvid, koji je prošlog tjedna izbačen iz podstanarskog stana. Također, ozljedu je zaliječio Georgievski i bit će na raspolaganju treneru Tomiću. (Slobodna Dalmacija)

Iz kategorije: Sport