Datum objave: 07. Listopad 2011

Jolliete i Željezničar igraju danas u finalu turnira

Diana Ferić
Diana Ferić

Domaća ekipa  Jolly -a  i  Željezničar sastaju se danas finalnom susretu turnira Josip Slamić – Primo u Šibeniku koji je počeo jučer, a već godinama ga organizira košarkaški klub Jolly JBS. Košarkašize sarajevskog Željezničara u polufinalnom je susretu sa 66:63 bila bolja od Studenca Omiš, dok su domaće košarkašice bile uvjerljivije protiv Rockwool Pule – 82:62. Prva četvrtina protekla je uglavnom u minimalnom vodstvu domaće ekipe. Nakon 19:18 na isteku prve četvrtine Šibenčanke su se u drugoj odvojile na desetak koševa prednosti. Napravili su veliku seriju i u 15. minuti na semaforu je svjetlilo 35:22, ali do poluvremena Puljanke su smanjile na minus devet (40:31).
Velikom serije uzvratile su Puljanke na početku drugog poluvremena, došle su na samo minus dva poslije koša Valentić u 27. minuti (44:42). S malom prednošću za Šibenčanke ušlo se u zadnju dionicu igre – 51:48.
6:0 serijom Milatovićeve igračice otvaraju zadnju četvrtinu i preko raspoložene Luce Ivanković koja je postigla ukupno 35 koševa do kraja utakmice rješavaju utakmicu. Kako je utakmica odmicala prednost je samo rasla, sve do konačnih, okruglih plus 20 (82:62).
Danas u 16.30 sati u susretu za treće mjesto igrat će Studenac Omiš i Rockwool Pula, a dva sata kasnije u finalu domaćin Jolly JBS i sarajevski Željezničar

Iz kategorije: Sport