Datum objave: 08. Lipanj 2011

Održan turnir u sjećanje na Dražena Petrovića

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Premijerni turnir nove sezone Intersport basket toura uspješno se održao sinoć u Šibeniku. Cijeli događaj bio je posvećen hrvatskoj košarkaškoj legendi Draženu Petroviću, kroz dva ljetna mjeseca održat će se u 15 hrvatskih gradova.
U dvije kategorije za titulu najboljih natjecalo se 20 prijavljenih ekipa koje su prvo igrale u grupama a najbolje su išle u završnicu. Kod najmlađih koji su u izrazito velikom broju pohodili šibenski trg, do finala su došle ekipe „Galeb“ (Vjeko Zorić, Lovre Zorić, Hrvoje Matešić, Danijel Milikić) i „GPS“ (Vinko Gulan, Ivan Spahija, Pavao Pajić, Luka Junaković). Uz bučno navijanje svojih suigrača gledali smo pravu borbu za svaku loptu u utakmici čvrstih obrana i malo poena. Presudila je odlična igra braće Zorić koji su mudrom igrom odveli „Galebe“ do 3:2 pobjede u finalu.
U seniorskoj kategoriji polufinalni parovi bili su „Aolien“ protiv „Baldosa“ i „Vitali klaun“ protiv „Utore gornje“. U prvom polufinalu gledali smo demonstraciju atraktivne košarke u izvedbi talentiranih „Baldosa“ (Ivan Berljefa, Karlo Mirčeta, Henrik Širko, Franko Gracin) koji su se pobjedom 15:8 sigurno plasirali u finale. U drugom polufinalu „Vitali klaun“ (Ivan Smajo, Ivan Rašetina, Mirko Tadinac) iz Splita nadigrali su domaći „Aolien“ rezultatom 15:1.

Vitali klaun osvojio premijerni turnir

Finale koje se u 21.45 igralo pod reflektorima bilo je zanimljivo a nakon tijesne pobjede u grupi nakon produžetka „Vitali klaun“ još jednom je pobijedio „Baldose“ i odnio titulu pobjednika Šibenika. Ovoga puta rezultat je bio uvjerljiviji – 15:8. Tako smo dobili i novoga pobjednika turnira u Šibeniku nakon višegodišnje dominacije odlične ekipe pod imenom „Po tone“.
Osim dobre košarke publika i igrači mogli su uživati u zanimljivim natjecanjima te odličnim nastupima splitske breakdance grupe „Unit X“. Tako je u Intersport tricama među brojnim prijavljenima najprecizniji bio Aljoša Bauk dok je Cedevita natjecanje u zakucavanju osvojio je Henrik Širko iz „Baldosa“. (web Intersport Basket tour)

Iz kategorije: Sport