Datum objave: 26. Listopad 2011

Obradović: Šarić je najtalentiraniji europski igrač

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Još jedna potvrda kvaliteta mladog i perspektivnog Šibenčanina Daria Šarića koji trenutno igra u Zagrebu. Željko Obradović, trener Panathinaikos kojeg mnogi smatraju najjačim košarkaškim trenerom nazvao ga je u izjavi na portal Index.hr najvećim europskim talentom. "Zagreb ima iskusne igrače koji znaju igrati i o tome moramo voditi računa. Mulaomerovića ne možemo gledati kroz njegove godine, jer on i dalje igra s velikim entuzijazmom i zna košarku. Kasun je opasan ako mu se dozvoli pod košem, za Simona mislim da je izvanredan napadač, a Rančića nikada ne možeš ostaviti samog. Pa play koji igra za ekipu i mali Šarić. Da, vjerojatno najveći. Sada dobiva minutažu i u Euroligi, to će mu puno značiti."
Šarić je debitirao u Euroligi sa 17 i kusur godina, a nećemo otkriti toplu vodu kada podsjetimo da ga je Obradović davno opazio.
"Znam da se pisalo sve i svašta, čak se došlo do nekih čudesnih cifri i odštete, ali ništa od toga nije bilo realno. Imao sam prilike svojevremeno razgovarati s Darijevim ocem i rekao sam mu da je najvažnije samo da igra košarku. Ako se mene pita, da je najbolje da ostane u Zagrebu. Ništa što se pisalo nije bilo točno, nikakav interes kluba. O tome gdje će Dario igrati odlučit će on, sa svojim roditeljima i klubom. Nemam pojma ni kakva mu je situacija s ugovorom u Zagrebu." , kazao je Obradović za Index.hr uoči susreta njegove momčadi i Zagreba.

Iz kategorije: Sport