Datum objave: 07. Lipanj 2011

Osamnaesta obljetnica pogibije Dražena Petrovića

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Osamnaest godina je prošlo od tragične pogibije najvećeg šibenskog sportaša svih vremena, Dražena Petrovića. Tim povodom položeni su vijenci kod Draženovog koša u Ulici Petra Preradovića na Baldekinu. Uz zvuke Draženove himne „Život leti kapetane“ vijence su položili polaznici škole košarke OKK Dražena Petrovića, izaslanstvo Grada Šibenika, predvođeno gradonačelnikom Antom Županovićem i njegovim zamjenikom Frankom Vidovićem, zamjenik župana Željko Šimunac, predstavnici Turističke zajednice Grada Šibenika, Košarkaškog saveza Šibensko-kninske županije, košarkaških klubova i političkih stranaka.

Postavljanje spomenika odgođeno za jesen

Zbog želje Draženove majke, Biserke Petrović  spomenik Draženu Petroviću bit će postavljen na njegov rođendan 22.listopada kada će biti otvorena i spomen soba u šibenskom stanu obitelji Petrović, kazao je novinarima gradonačelnik Županović. „Gospođa Petrović nije željela da se ovu tužnu obljetnicu povezuje s otkrivanjem spomenika. Projekt se odvija u dvije faze, prva je izgradnja spomenika, a druga košarkaško igralište, investicija vrijedna ukupno 2 i pol milijuna kuna“, rekao je Županović i opovrgnuo da je projekt skromniji nego što je trebao biti i da su radovi zaustavljeni zbog financijskih ograničenja. Najavljuje da se radovi na izgradnji spomenika nastavljaju 16. lipnja kako bi sve bilo dovršeno do Draženovog rođendana.
Županović je podsjetio okupljene na Draženovu predanost i upornost zbog koje je svako jutro na trenirao na svom košu. „Baldekin i Šibenik je nosio u srcu, a svojom slavom je po svijetu pronio i slavu Grada Šibenika“.

Miro Kotarac, osnivač i trener Košarkaškog kluba Dražen Petrović kazao je kako uspomena na Dražena živi svakodnevno: „On ne može umrijeti, svaki dan na treninzima djeca se svađaju tko će na kraju treninga viknuti „Dražen“ da bi ostali odvratili: „Petrović“. Dražen je bogom dana formula igrača, talenta, sportskog karaktera, tolerancije i sportske drskosti, ali i dobrote, sve to u jednoj osobi.“ Škola košarke Dražen Petrović u dvije godine okupila je preko 300 djece što također svjedoči o Draženovom duhu koji će vječno živjeti u Šibeniku.

Iz kategorije: Sport