Datum objave: 10. Ožujak 2023

HNK ŠIBENIK / Ukrajinska tvrtka za klađenje Fabvet postala generalni sponzor šibenskih nogometaša

Diana Ferić
Diana Ferić

Ukrajinska tvrtka za klađenje  Favbet je postao generalni sponzor nogometnog kluba Šibenik za sezonu 2022./2023.

Firma Favbet podržava profesionalne sportaše i amatere, sponzorira momčadi u različitim državama kako bi ljubiteljima sporta pružili još uzbudljivije emocije od njihove omiljene igre.

Favbet je ukrajinska tvrtka za klađenje, osnovana je 1999. godine. Glavna područja rada su joj sportsko klađenje, online kladionice i casino, e-sportovi, razvoj vlastitih medija i sportska zabava.

Tvrtka ima međunarodne i regionalne licencije i 3 milijuna registriranih korisnika.

Glavni cilj suradnje Favbeta i Šibenika je omogućiti navijačima još zanimljivije utakmice omiljenog kluba. U konferencijskom centru Amadria Parka u Solarisu predstavljen je jutros taj novi ulagač u šibenskog nogometnog prvoligaša. Uz vlasnika kluba Željka Karajicu i Dina Mokosa, voditelja marketing službe, medijima se predstavio Andrii Matiukha, vlasnik grupe kompanija FavBet, nakon čega je potpisan ugovor o partnerstvu na tri i po godine, a natpis FavBet (odsad glavni sponzor Šibenika) će već od sutra pisati i na prsima šibenskih dresova.

 "Ovdje smo 6 tjedana, neke stvari su se napravile, neke su išle i brže nego smo rekli, a osvojili smo i pokoji bod. Iako smo u Varaždinu izgubili, na pravom smo putu, a očekujem i pravu utakmicu protiv Dinama. No tema sad nije teren, nego stvari oko terena. Znamo kakva je infrastruktura na Šubićevcu, rasvjeta, travnjak, tribine, ima milijun stvari za napraviti. To ćemo sve ostvariti u suradnji sa našim investitorima, a FavBet je tek prvi, bit će ih još bar tri, četiri, pet… To će se sve ostvariti do ljeta, a nastaviti i dogodine. Više partnera, više financija, bolja pozicija na tablici - kazao je vlasnik kluba Karajica.

U sljedećih 3 do 6 mjeseci ciljevi kluba, uz opstanak u ligi, bit će uglavnom vezani za infrastrukturu, oko čega će se surađivati sa gradom i županijom, s kojima slijede dogovori. Pravit će se omladinski kamp, kako bi se dodatno ojačao talent mlađih kategorija, a lokacija je zasad nepoznata. Karajica kaže da su to sada svakodnevne teme.

Iz kategorije: Sport