Datum objave: 07. Ožujak 2023

MALI GENIJALAC / Desetogodišnjem Ivanu Moćiću svi predskazuju titulu velemajstora, blista na svim turnirima

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik je grad s puno talentiranih sportaša, a nova sportska nada je Ivano Močić. 10-godišnji šahist ponovno je zablistao na nedavnim turnirima i prvi put probio granicu od 1.800 bodova u kratkoj karijeri. Njegov talent i predanost sportu prepoznali su i mnogi šahovski velemajstori, koji smatraju da mu, ako nastavi ovim putem, titula velemajstora ne bi smjela izmaknuti, piše HRT

U siječnju je napunio 10 godina i najveća je sportska nada grada.

- Ja sam krenuo s 10 godina igrati turnirski,  a on je daleko iznad tog nivoa, za HRT Regionalni dnevnik rekao je Miro Tesla, predsjednik Šahovskog kluba Šibenik.

Ivano je, naime, osvojio kadetsko prvenstvo države do 11 godina kao najmlađi sudionik, a posljednji turniri u Bošnjacima i španjolskoj Sevilli samo su potvrdili da se radi o izvanserijskom talentu. Prvi put prešao je granicu od 1800 bodova.

- Bili su jaki turniri i zadovoljan sam s tim nastupima, ali mislim da mogu imati još veći rejting, rekao je Ivano Močić, član Šahovskog kluba Šibenik.

Njegov je napredak vidljiv iz dana u dan.

- To se najbolje vidi u brzopoteznim partijama, koliko ta snaga raste. Kako bude uzrast rastao, kreće eksplozivni rast inteligencija, brzina, računanje, istaknuo je Tesla. 

S 10 godina već pobjeđuje i daleko starije, iskusnije šahiste. S predsjednikom kluba je na prvenstvu Šibenika, remizirao.

- Uskoro će on dobijati takve remije, rekao je Tesla. 

Iz kategorije: Sport