Datum objave: 19. Siječanj 2023

PROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTAŠI U ŽUPANIJI / Nives Radić, najbolja je sportašica u 2022, a Kninjani Josip Teskera je najbolji sportaš

Diana Ferić
Diana Ferić

Najboljom županijskom sportašicom 2022. godine proglašena je članica KBK-a Dalmatino Nives Radić, koja je tako odnijela dvostruku krunu, i gradsku i županijsku. Iza nje su se plasirale Daniela Jelić iz Atletskog kluba Sveti Ante iz Knina te reprezentativke Vaterpolskog kluba Viktoria Ana Desnica i Andrea Marić. U muškoj kategoriji najboji sportaš je član Taekwondoa DIV Knin Josip Teskera, ispred Tonija Slavice iz Plivačkog kluba Šibenik i Marka Čeke iz Atletskog kluba Sveti Ante.

Vaterpolski klub Solaris dobio je nagradu kao najbolja momčad u protekloj godini, a drugo i treće mjesto zauzeli su MNK Crnica i Klub sjedeće odbojke Knin 95. Najbolja ženska ekipa je ŽVK Viktoria, a na postolju su još završili ŽKK Šibenik i Odbojkaški klub Vodice.

Dragan Pinjuh iz TKD kluba DIV Knin proglašen je najboljim trenerom u županiji, ispred Željka Marelje iz VK Solaris i Dine Tepića iz PK Šibenik.

Nagrade u kategoriji dugogodišnji zaslužni sportski djelatnik dobili su Mate Protega, Zvonimir Marin, Bore Vuković, Stevo Branković i Paskval Skelin. Posthumne nagrade za rad u sportu dobili su Vedran Jakšić, Miro Stanić, Marko Blaće, Josip Blažević i Ante Anić Toni. Nagrada za izniman rezultat u amaterskom sportu završila je u vitrinama Hrvatskog planinarskog kluba Sveti Mihovil. Podijeljene su i nagrade za dugogodišnje djelovanje, a dobili su ih Plivački klub More (20 godina), Karate klub Šibenik (30 godina), Judo klub Šibenik (50 godina),  Taekwondo klub Solaris (50 godina), Hrvatski nogometni klub Šibenik (90 godina) i Nogometni klub Rudar Siverić (90 godina).

Najbolji sportaši Županije proglašeni su dana su Vodicama, u organizaciji Zajednice sportova Šibensko – kninske županije.

Iz kategorije: Sport