Datum objave: 23. Prosinac 2022

NEPRAVDA / Ivicu Tucka, trener vaterpolske reprezentacije Hrvatske, osvajač titule prvaka Europe, HOO nije uvrstio u konkurenciju za titulu trenera godine.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Hrvatski olimpijski odbor ponizio je vaterpolsku reprezentaciju Hrvatske i njenog trenera Ivici Tucka kojeg nije uključio među kandidate za ovogodišnju titulu trenera godine. Tucka HOO nije stavio na listu kandidata usprkos tomu što je Tucak ove godine s pomlađenom reprezentacijom osvojio titulu prvaka Europe.
Tucak je Hrvatskoj donio najveći sportski uspjeh u 2022. godini, a HOO ga nije uvrstio među najuspješnije, što je bez dvojbe golemi propust i najveća nepravda koja se mogla nanijeti hrvatskom sportu i najuspješnijem treneru i izborniku neke hrvatske nacionalne vrste, u ovom slučaju vaterpolske jedne od najtrofejnijih i najuspješnijih.

Najuspješnijim hrvatskim trenerom HOO je proglasio Zlatka Dalića, trenera hrvatske nogometne reprezentacije, Vladimir Preradovića, trenera judo reprezentacije i Veljko Lauri, taekwondo trenera koji vodi hrvatske svjetske i europske seniorske, kadetskim i juniorske svjetske i prvake te osvajače zlatne medalje na Olimpijskim igrama mladih.

Iz kategorije: Sport