Datum objave: 15. Studeni 2022

SENZACIONALNI USPJEH / Šibenski Petanque klub „Dalmatino” osvojio 5. mjesto na Kup europskih prvaka na kojem su nastupile najbolje ekipe iz 26 zemalja

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenski Petanque klub „Dalmatino” osvojio 5. mjesto na Kup europskih prvaka Europe u Francuskoj na kojem su nastupile najbolje ekipe iz 26 zemalja. Uspjeh je to koji je nadmašio i najoptimističnija očekivanja tim prije jer je najboljim šibenskim igračima petanque to bio prvi nastup na tako velikom i jakom međunarodnom natjecanju.
Titulu prvaka Europe osvojili su domaćini, Francuzi. Drugi je
Monako, a treće mjesto dijele Nizozemska i Švicarska. Šibenski Petanque klub „Dalmatino” u četvrt finalu porazili su Nizozemci te je zauzeo peto mjesto, koje dijeli s Danskom, Švedskom i Luxemburgom.
Iza Šibenčana ostale su ekipe iz Češke, Litvanije, Italije, Velike Britanije, Belgije,Njemačke, Estonije, Finske, Ukrajine, Slovenije, Slovačke, Škotske, Austrije, Welsa, Poljske, Latvije i Norveške. Osvajanjem petog mjesta na EUROCUP Petanque klub „Dalmatino” postigao je povijesni uspjeh i više nego dostojno prezentirao hrvatski petanka sport.

Boje Šibenika i Hrvatske na Kupu europskih prvaka u Francuskoj su Nikola Vukošić, Milan Gnjidić, Anto Cindrić, Ozren Mandić, Goran Grguričin, Sandra Acalin, Ida Čekić, Saša Kovač, Krešimir Ivančević i Ante Kević.

Iz kategorije: Sport