Datum objave: 12. Studeni 2022

PETANQUE / Sjajan uspjeh šibenskog Petanque kluba „Dalmatino” na Kup prvaka Europe. Ušao je među 8 najboljih u Europi i bori se za ulazak u četvrtfinale.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Ekipa PK „Dalmatino” postigla je sjajan uspjeh Kupu prvaka Europe u Francuskoj na na kojemu sudjeluju prvaci 26 europskih država. Šibenčani su ušli u osminu finala i bore se za ulazak u četvrtfinale gdje bi se mogli sastati s domaćinom Francuskom u borbi za polufinale. Ulazak u osminu finala u konkurenciji najboljih petanqua klubova Europe uspjeh je koji je nadmašio sva očekivanja. Prvobitno viđen kao lijep izlet odlazak na Kup prvaka Europe pretvorio se u borbu za prestiž, a ulazak u elitni klub osam najboljih u Europi ekipi je napunio baterije i nabildao samopouzdanje pa ne bi bilo iznenađenje ako šibenski „Dalmatino” ode i korak pa možda i dva dalje prema vrhu Europe. Natjecanje se održava u Saint Yrieixu i završava sutra 13. studenoga.
Petanque klub "Dalmatino" Šibenik sudjelovanje na Kupu prvaka Europe izborio je kao prvak Hrvatske za 2021. i 2022. godinu i prvi je hrvatski petanque klub koji nastupa na nekom europskom natjecanju.
Igrači kluba "Dalmatino" koji brane boje Šibenika i Hrvatske na Kupu europkih prvaka u Francuskoj su Nikola Vukošić, Milan Gnjidić, Anto Cindrić, Ozren Mandić, Goran Grguričin, Sandra Acalin, Ida Čekić, Saša Kovač, Krešimir Ivančević i Ante Kević.

Iz kategorije: Sport