Datum objave: 30. Listopad 2022

SVJETSKO PRVENSTVO / Rogoznica je uz francuski grad Pierrelatte jedino mjesto na svijetu gdje se nakon europskog jedri i Svjetsko prvenstvo klase IOM

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Svjetsko prvenstvo klase IOM na kojem nastupa 76 jedriličara iz 24 zemlje s 5 kontinenata održava se u Rogoznci. Rogoznica je uz francuski grad Pierrelatte postala jedino mjesto na svijetu gdje se nakon europskog jedri i Svjetsko prvenstvo klase IOM. Natjecanja su počela jučer ujutro, nastavljaju se danas, i u utorak, a potom slijedi „drugo poluvrijeme” od još tri dodatna dana. Završetak regate i proglašenje najboljih održat će se u petak 4. studenog.
Konkurencija je izrazito jaka jer je za dolazak u Rogoznicu vladalo veliko zanimanje budući da je zbog pandemije korone došlo do zastoja. Posljednje Svjetsko prvenstvo održano je u Brazilu 2019. godine.
Bvoje Hrvatske brani 10 vrsnih jedriličara. Hrvatska je favorit za osvajanje tituče svjetskog prvaka jer ima jednu od najboljih i najbrojnijih reprezentacija u kojoj su Zvonko Jelačić, Ante Kovačević, Boris Bakotić, Hrvoje Duvančić, Robert Grubiša, Robert Matulja, Vedran Vesanović, Tomislav Bezić i Miljenko Bezić.

Svjetsko prvenstvo u Rogoznici prenosi se uživo putem video linka dostupnog na stranici: www.2022iomworlds.com

Iz kategorije: Sport