Datum objave: 01. Rujan 2022

SUMMER KARATE CAMP / Šibenski kineziolozi Ivan i Zoran Zoričić pokrenuli projekt koji jamči uspješnu budućnost hrvatskog karate sporta.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Karate klub „Šibenik 1066.”, trenutno jedan od najboljih klubova Dalmacije i Karate klub „Šibenik”, koji ove godine proslavlja 30. obljetnicu postojanja, organizirali su međunarodni karate kamp Summer karate camp Šibenik, koji je vodio peteročlani trenerski tim kineziologa, aktivnih trenera karatea i treneri olimpijca. U radu kampa sudjelovali su i izbornici raznih uzrasta reprezentacije Crne Gore te Bosne i Hercegovine kao i aktualni osvajači medalja na Europskom prvenstvu u Pragu.

Summer karate camp osnovao je i osmislio šibenski kineziolog i karate trener Ivan Zoričić u suradnji s kineziologom Zoranom Zoričićem, a prepoznavši njegov značaj i važnost podržao ga je Hrvatski karate savez.

-Šibenski Summer karate camp ponudio je odličan sadržaj i kao takav će zasigurno ubuduće biti nezaobilazan prije početka drugog dijela karate sezone – kazala je karate trenerica dr.sc. Tea Bešlija. -Kamp je bio odlično organiziran pa je bilo moguć istovremeni rada više timova na različitim lokacijama i s različitim uzrastima. Osim treninga, pobrinuli su se i za zabavne sadržaje i pokazali da Šibenik itekako ima što za ponuditi. Ako zaokružimo cijelu priču, organizacijski, kvalitetom i kvantitetom karatea šibenski Summer karate camp bio je odlična promocija karate sporta i Šibenika. Očekujemo da će se ovaj inicijalni kamp razviti u jedan ozbiljan projekt.

-Nazočio sam kampu i ponosan sam na kineziologe Ivana i Zorana Zoričića iz Šibenika koji velikom željom i znanjem pomažu da karate na ovim prostorima ima sadašnjost i budućnost. Odličan odaziv znak je ukazanog povjerenja organizatoru i poticaj da šibenski karate kamp preraste u trajnu instituciju za unapređenje i popularizaciju karate sporta, -kazao je Denis Žderić, član Upravnog odbora Hrvatskog karate saveza i predstavnik dalmatinskog karatea.

Iz kategorije: Sport