Datum objave: 20. Kolovoz 2022

BRAVO CURE / Šibenske stolnotenisačice rasturile na međunarodnoj završnici 26. sezone Plazma Sportskih igara mladih

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U jakoj konkurenciji najboljih stolnotenisača/ica 26. sezone Plazma Sportskih igara mladih, Loreta Mandić (Šibenik) osvojila je zlatnu medalju i titulu međunarodne prvakinje u mlađoj ženskoj kategoriji (2010. godište i mlađe), dok je srebrnu medalju u istoj kategoriji osvojila Anđela Živković (Šibenik). U starijoj kategoriji (2007. godište i mlađe) Franka Miškić (Šibenik) osvojila je srebrnu medalju.

U Splitu se od 16. do 20. kolovoza održava međunarodna završnica 26. sezone Plazma Sportskih igara mladih u kojoj sudjeluju mladi sportaši iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. U sklopu međunarodne završnice održana su natjecanja u 10 sportskih disciplina za najbolje sportaše sezone iz sve tri države. Mladi sportaši se, uz pokazivanje sportskog talenta, odlično zabavljaju, druže, promoviraju fair play, toleranciju i stvaraju nova prijateljstva.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i u 26 godina postojanja okupile su više od 2.5 milijuna djece i mladih, a kroz druženje i sport promiču zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti poput multikulturalizama, tolerancije i uvažavanja različitosti.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja ''Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet'' kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Iz kategorije: Sport