Datum objave: 03. Kolovoz 2022

PLIVANJE / Na Prvenstvu Hrvatske Toni Slavica na 200 metara prsno postigao najbolji juniorski rezultati u povijesti hrvatskog plivanja.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Plivački klub „Šibenik” postigao je odlične rezultate Prvenstvu Hrvatske. Njegovi su plivači osvojili 14 pojedinačnih i jednu štafetnu medalju u svim dobnim kategorijama, od seniorske do kadetske, a u četiri od pet tih kategorija ima i državne prvake.
Najbolji plivač PK „Šibenik”, Toni Slavica, osvojio je naslove seniorskog, mlađe seniorskog i juniorskog prvaka Hrvatske. Na Prvenstvu je bio jedan od najboljih hrvatskih plivača. Bio je izvrstan u disciplinama 200 mješovito, 400 mješovito i 200 prsno. U disciplini 200 metara prsno Slavica je isplivao najbolji juniorski rezultati u povijesti hrvatskog plivanja. On je ove godine isplivao čak četiri hrvatska juniorska rekorda,a njegov rezultat 2:02,45 u disciplini 200 mješovito trenutno je treći najbolji rezultat u Europi u juniorskoj konkurenciji.
U kategoriji mlađih juniora Luka Popović je osvojio broncu disciplinama 200 mješovito i 200 leđno, a kao i mlađe juniorska štafeta, Luka Popović, Josip Bepo Srzić, Šimun Srzić i Matej Vukičević u disciplini 4 x 100 slobodno. Josipa Bepa Srzića osvojila je srebrnu medalju u disciplini 200 prsno u malim bazenima, a Mauro Galić je postao prvak Hrvatske na 100 leptir te je uz to bio treći u disciplini 200 leptir.

Foto: PK Šibenik

Iz kategorije: Sport