Datum objave: 25. Srpanj 2022

12. PLIVAČKI MARATON RASLINA / Odlični rezultati šibenskih plivača. Toni Radak, pobjednik je maratona na 1500 m, a Goran Perica trijumfirao je u aquathlon na 400 m.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Unatoč nedavnom katastrofalnom požaru koji je ugrozio Raslinu i njene stanovnike te izazvao goleme materijalne štete, držan je 12. Plivački maraton Raslina na kojem je ove godine sudjelovalo 214 plivača maratonaca u svim kategorijama te 71 aquatholonac. Maraton je organiziralo Društva sportske rekreacije Raslina, a na Prukljanskom jezeru je održano pet plivačkih nadmetanja: maraton na 5000 metara, utrka na 1500 metara, te tri dječje utrke, na 50, 70 i 100 metara. Novost su bila timska natjecanja u plivanju na 1500 metara, te aquathlon – kombinacija 700 metara plivanja i 3,4 kilometra trčanja.
Ovogodišnji Plivački maraton Raslina bio je vrhunska uzorno organizirana sportska manifestacija koja je potvrdila svoj ugled i visoku međunarodnu reputaciju.

REZULTATI

Maraton na 5000 metara: Grgo Mujan, KDP Split; Til Vonhaeusen, SV Delphin Wiesbaden; Pavao Margetić, KDP Donat

Maraton na 1500 metara: Toni Radak, PK More; Lucija Brkičić, Zagreb-Zapad team; Roko Olivari, Zagreb-Zapad team

Aquathlon pojedinačno na 4100 metara: Goran Perica TK Šibenik; Mark Kojc TK3LIFE, Boris Markota TK Swibor

Aquathlon timski na 4100 metara: Duo Pomalo – Karlo Budimir Bekan, Robert Budumir Bekan; najlipŠI – Dragan Novković, Toni Erceg; Partneri u kriminalu – Vito Lokas, Tomislav Lokas

Sav prihod od kotizacija za 12. Plivački maraton Raslina, Društva sportske rekreacije Raslina dalo je za sanaciju šteta od požara.

Foto: 3sporta.com

Iz kategorije: Sport