Datum objave: 24. Srpanj 2022

NOGOMET / „Šibenik” remizirao s neugodnom „Goricom” i vratio se kući sa zlata vrijednim bodom.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Jaka i neugodna „Gorica” nije uspjela na svom terenu pobijediti temeljito reformirani „Šibenik” u vrlo dobroj utakmici koja je odigrana po paklenoj vrućini. „Šibenik” se iz Velike Gorice vratio kući sa zlata vrijednim bodom koji je, uz ostalo, osvojio i zahvaljujući super preciznom VAR-u koji je prepoznao centimetarsko zaleđe. Obje su ekipe bile motivirane za igru jer su u prvom kolu doživjele poraze od Osijeka i Rijeke, a ako je suditi po prošlom prvenstvu, svaki će osvojeni bod biti velik kao kuća. U tom smislu „Šibenik” je prošao bolje jer je osvojio bod u gostima, a gubitnik je „Gorica” kojoj je remi na domaćem terenu ravan porazu.
„Šibenik” je igrao dobro, bez puno kalkulacija, ali ruku na srce teško je bilo biti agilan i agresivan na gotovo 40 stupnjeva Celzija.
Ofenzivno najagilniji igrač „Šibenika” bio je desni bek Japanc Haruki Arai, koji je imao nekoliko dobrih pokušaja prodora i ubačaja lopte pred gol „Gorice”, a u 79. minuti za dlaku je postao igrač odluke, ali je silovitim udarcem pogodio gredu. Dobro je funkcionirala obrana „Šibenika”. Bila je čvrsta i uspješno je blokirala napadače „Gorice”, a bilo je i malo sreće jer je samo minut nakon što je Haruki Aria uzdrmao gredu „Gorice”, napadač „Gorice” uzdrmao gredu „Šibenika”.
Kada se činilo da će „Šibenik” otići iz Velike Gorice neporažen, Anthony Kalik savladao je golmana „Šibenika”, ali je radost domaćina trajala kratko. Oglasio se VAR i poništio pobjedonosni zgoditak zbog Kalikovog zaleđa.

Foto: NK Gorica

Iz kategorije: Sport