Datum objave: 23. Lipanj 2022

VESLANJE / Veslači „Krke” osvojili 11 zlatnih i dvije srebrne medalje na Kupu Dalmacije koji je prvi puta održan na Novigradskom moru.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Veslači i veslačice šibenske „Krke” osvojili su 11 zlatnih i dvije srebrne medalje, a te zauzeli još i po dva četvrta i peta mjesta na Kup Dalmacije koji je prvi puta održan u Posedarju na Novigradskom moru. Trideset i dvoje šibenskih veslačica i veslača razvrstanih u 18 posada i 13 disciplina natjecali su se u konkurenciji preko 400 dalmatinskih veslačica i veslača. „Krka” je zahvaljujući izvrsnim rezultatima bila i ukupni pobjednik ovogodišnjeg Kupa Dalmacije u uzrastima mlađih i starijih kadeta.
Tri prva mjesta, svatko u svojoj skupini samaca za mlađe juniore, osvojili
su Marko Martinović, Nikola Knežić i Franko Dobra. Prvi u dvojcu na pariće bili su Filip Šarlija i Jakov Slavica. Mlađi juniori Max Doodney, Duje Garma, Šime Slavica i Marin Trzin bili su najbolji u četvercu na pariće, a Franka Zorčić nadmašila je sve suparnice u samcu za mlađe juniorke. Bartol Medić osvojio je zlatnuz medalj u disciplini samac za stariji juniori. Aurora Lučev je u skupini zajedno s Frankom Zorčić bila četvrta, a četvrto mjesto osvojili su još i Nikola Dobre i Alberto Rossini u dvojcu bez kormilara za mlađe juniore. Pete su bile Marijeta Slugan i Rita Eva Ukić u kadetskom dvojcu na pariće.

Foto: Nives Crnogaća

Iz kategorije: Sport