Datum objave: 15. Lipanj 2022

PLIVANJE / Na „Zlatnom Orlandu” Toni Slavica osvojio 4 zlata u juniorskoj, te zlato i 3 srebra u apsolutnoj konkurenciji.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Toni Slavica, član plivačkog kluba „Šibenik” na plivačkom mitingu „Zlatni Orlando u Dubrovniku osvojio je 4 zlatne medalje u juniorskoj, te zlatnu i srebru medalju u apsolutnoj konkurenciji. Miting su organizirali Plivački klub „Jug” i Nacionalni razvojni centar za kadete i mlađe juniore. Među deset najboljih hrvatskih kadeta i mlađih juniora našla su se i dva člana Plivačkog kluba „Šibenik”. Toni Slavica i Mauro Galić dok treći, Luka Popović nije mogao nastupiti.
Toni Slavica je nastupio u Dubrovniku u sklopu priprema za nadolazeće Europsko juniorsko prvenstvo. Nastupio je u četiri discipline 100 i 200 metara prsno te 200 i 400 metara mješovito i u sve četiri bio najbolji. Nakon toga Toni je nastupio i u apsolutnoj konkurenciji. Bio je najbrži u utrci 400 metara mješovito, a u disciplinama 100 i 200 metara prsno i 200 mješovito bio je izvrstan drugi.
Mauro Galić se kao kadet u mlađe juniorskoj konkurenciji plasirao među prvih deset. Najbolje rezultate je imao u disciplini 400 metara mješovito te u disciplinama 100 leptir i 200 leđno.

Iz kategorije: Sport