Datum objave: 22. Svibanj 2022

KICKBOXING / August Lambaša osvojio zlato i titulu najboljeg borca turnira u Zaboku, zlatna i Snježana Prgomet

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Troje Šibenčana nastupiloje za kickboxing klub Dalmatino na otvorenom tturnir „Zabok open 2022.“ i to August Lambaša u dsiciplini kick light, u konkurenciji kadeta u kategoriji do 47 kg, Snježana Prgomet u konkurenciji seniorki u kategoriji do 50 kg te po prvi put Bartul Dasović kod juniora do 63 kg. Sudjelovalo je oko 300 natjecatelja iz 31 kluba.

Najbolji rezultat je napravio August Lambaša porazivši tri protivnika, od čega prva dva prekidima, a u finalu je slavio na bodove. U prvoj borbi svladao je Edina Izahirija iz Karlovca, u drugoj Jakova Palijana iz Našica, a u trećoj Lovru Vučemilovića iz Karlovca.

August je dominirao atraktivnim tehnikama i jakim udarcima, te je nakon ovakve izvedbe proglašen najboljim borcem natjecanja.

Snježana Prgomet se u finalu nadmetala s Anom Sovec iz Bedekovčine koju je svladala sudačkom odlukom, te je time osvojila zlatnu medalju.

Po prvi put je nastupio Bartul Dasović koji je, uz srčanu borbu, odlukom sudaca izgubio od protivnika iz Karlovca, te nije uspio proći kvalifikacije.

Natjecateljima su u kutu bili trener Damir Lambaša i svjetska prvakinja Nives Radić.

Voditelj ekipe bio je predsjednik kluba, Darko Mikulandra.

Iz kategorije: Sport