Datum objave: 14. Svibanj 2022

UOČI UTAKMICE ŠIBENIK - DINAMO / BBB najavili invaziju na Šibenik, igrači Šibenika misle da će im biti lakše nego gostima

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Natjecanje u Prvoj HNL došlo je do ključnog vikenda, Dinamo u nedjelju od 19:05 na Šubićevcu može pobjedom protiv Šibenika potvrditi novi naslov prvaka države, a navijači zagrebačkih plavih najavili su invaziju na Krešimirov grad, piše Gol.hr.

Bad blue boysi su razgrabili sve raspoložive ulaznice za Šubićevac. Riječ je o 638 vrijednih papirića namijenjenih gostujućim navijačima , a navodno je stiglo preko dvije tisuće upita za ulaznice.

Kakvo je stanje u momčadi i što su sve morali prolaziti ovaj tjedan opisali su na današnjoj konferenciji za medije trener HNK Šibenik Dean Računica i kapetan ekipe Mario Ćurić.

Šibenski strateg istakao je da je kroz cijeli tjedan klub napravio sve kako bi rasteretio igrače i zaštitio ih od medija, još otkako je nakon rezultata prošlog kola postalo jasno što znači utakmica na Šubićevcu klubovima iz vrha. To uključuje i stavljanje igrača u karantenu neposredno prije utakmice.

- Za nas je to obična utakmica, pokušat ćemo izvući dobar rezultat i pomrsiti im račune. Znamo da je Dinamo apsolutni favorit, mora nam se poklopiti dosta stvari, odnosno to mora biti naša najbolja utakmica, a njihova najgora - kazao je Računica. Dodao je da je umoran od razgovora na temu što utakmica znači za druge klubove i da je koncentriran samo na Šibenikovu igru, piše Šibenik IN.

- Igrat ćemo hrabro, ali igrati hrabro znači biti koncentriran 90 minuta i odlučiti u pravom trenutku kada ih čekati, kada ih napasti. Osim kartoniranog Šimunovića, najvjerojatnije nam nema Perića, Grezda se ozlijedio u dvoboju sa Istrom, Delić je protiv Istre igrao pod temperaturom koja ga je mučila još 4 dana poslije pa je tek od četvrtka trenirao normalno. Sastav nećemo znati do početka utakmice.

Kapetan ekipe Mario Ćurić rekao je da će njima biti lakše igrati od Dinamovih igrača i da ne osjećaju pritisak.

- To što smo ja i još neki igrači prošli Hajdukovu školu ne predstavlja dodatni motiv protiv Dinama. Igranje za Šibenik je dovoljan motiv sam po sebi. Našim igračima koji su posuđeni iz Dinama jest malo teže, ali oni su svi profesionalci. Svi igrači su motivirani izvući pozitivan rezultat sutra.

FOTO: Facebook HNK Šibenik

Iz kategorije: Sport