Datum objave: 07. Ožujak 2022

OGLASILI SE FUNCUTI: Nećemo mirno promatrati kako neki likovi žele HNK Šibenik pretvoriti u filijalu "trofejnog" Hajduka

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon što su pred subotnju utakmicu protiv Dinama suspendirana dvojica igrača HNK Šibenik, a smijenjen je i trener Marko Kartelo, o događajima u tom klubu oglasili su se Funcuti.

Izgleda da su zlokobne slutnje koje smo imali vezano u najnoviju promjenu vlasništva našeg HNK Šibenik bile opravdane. Jedan po jedan Šibenčanin leti iz kluba, famozni tobožnji vlasnik Jurić polako odlazi u drugi plan, a u prvi dolaze neki „odlikaši“ s kaznenim prijavama. Ne možete ih promašiti jer nadaleko smrde po kaljuži iz koje su ispuzali, a u koju godinama pokušavaju odvući hrvatski nogomet', napisali su Funcuti na svom Facebook profilu.

Kažu da neće “mirno promatrati kako ti likovi žele HNK Šibenik pretvoriti u filijalu "trofejnog" Hajduka i kako Šibenčani više nisu dobrodošli u svoj klub”, a imaju iporuku za gradsku upravu.

'Pozivamo i gradsku upravu s obzirom da klub koristi gradsku infrastrukturu te je sufinanciran iz gradskog proračuna neka konačno dignu glavu od Poljane i pogledaju prema Šubićevcu. Siniša, Šubićevac nije zahod za premlaćivanje', poručili su Funcuti. 

Podsjetimo, u petak  su dosadašnji  trener HNK Šibenika Marko Kartelo, kojemu je samo dan ranije maknut prefiks vršitelj dužnosti, i stoper Karlo Bilić bili press konferenciju na kojoj su najavili utakmicu protiv aktualnog prvaka Hrvatske. Ubrzo nakon toga saznali smo kako je Kartelo smijenjen te da su suspendirana dvojica igrača, Stipe Bačelić-Grgić i Antonijo Jakoliš.  

Priopćenje za javnost poslala je jučer predsjednica kluba Marina Jurić.

'Odluka uprave HNK Šibenik o smjeni trenera Marka Kartela, donijeta je na temelju činjenice kako je u klubu posebno svlačionici trebalo zadržati dobru atmosferu i primjerenu komunikaciju između igrača, ali i igrača i trenera.

Bilo kakvo narušavanje međuljudskih odnosa kao i diskreditaciju bilo koga u Klubu po bilo kakvoj osnovi ne možemo i nećemo tolerirati. U svlačionici se zna tko je “šef” i tko provodi odluke za dobrobit cijele momčadi i Kluba – o tome naime ovise i konačni rezultati.

Iznimno je važno zadržati profesionalnu sinergiju uprave i trenera koja se reflektira na travnjaku i pridonosi percepciji kluba u javnosti. U svrhu zadržavanja sportskog natjecateljskog ozračja na svim klupskim razinama i ostvarivanju što boljih rezultata i ostanka ove sezone u društvu najboljih bili smo primorani na smjenu trenera M. Kartela.

Našem treneru zahvaljujemo se na dosadašnjem radu, a puno uspjeha i sreće želimo u nastavku njegove trenerske karijere.

Odluka o imenovanju i predstavljanju novog trenera HNK Šibenik predviđeno je sutra, o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni', priopćeno je iz Uprave HNK Šibenik. 

Iz kategorije: Sport