Datum objave: 12. Prosinac 2021

STUDENTSKA KOŠARKA / Studentski košarkaški klub Šibenik uvjerljivo u Zagrebu pobijedio FINA Hacklera sa 73-49.

Diana Ferić
Diana Ferić

Studentski košarkaški klub Šibenik u Zagrebu  nastavio je  niz pobjeda uvjerljivom pobjedom protiv FINA Hacklera 73-49.

Hackleri, koji su u ranijim sezonama bili među najjačim momčadima lige, ove godine ipak su nešto slabiji, a nije im pomogao ni nastup ponajboljeg igrača Mislava Maznika koji je dosad većinu sezone izbivao iz redova momčadi. 

 Šibenski studenti tradicionalno su u utakmicu ušli sporije, ali prvu četvrtinu završili su vodstvom 10-6. Realizacija je ubrzo došla na svoje, a ostatak utakmice izgledao je kao prava narančasta rapsodija. U drugoj četvrtini Šibenčani su bili bolji 23-18 te su na poluvrijeme otišli na +9. Teško je istaknuti nekog pojedinca, Šibenčani su u tom trenutku izgledali kao prava klapa i fantastičnom timskom igrom i protokom lopte u svakom su napadu dolazili do otvorenih šuteva.
 
Isto je bilo i u drugom poluvremenu, a razlika se samo povećavala i povećavala. Naposljetku su se baš sva jedanaestorica igrača Šibenika upisala u strijelce, a zadnja četvrtina bila je točka na "i". U njoj su "narančasti" bili bolji čak 24-12 i došli do treće ovosezonske pobjede, ujedno i treće u nizu.
 
Najbolji strijelac u redovima Šibenika bio je Luka Skorić s 18 poena, a imao je i četiri ukradene lopte. Dvoznamenkasti su bili i Baljkas i Lučev s deset poena. 
 
Šibenik se sad nalazi na trećem mjestu s omjerom 3-1.
 
SKK Šibenik: Skorić 18, Baljkas 10, Lučev 10, Nerber 9, Jerkin 5, Pancirov P. 5, Pancirov L. 5, Mrdeža 5, Gulam 2, Roman 3, Kulušić 3
 
 
 
 
 
Iz kategorije: Sport