Datum objave: 23. Listopad 2021

SENZACIONALNE ŠIBENČANKE / Nives Radić po peti puta obranila titulu svjetske prvakinje. Fenomenalna Karmela Makelja izborila srebro.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nives Radić, legendarna Šibenčanka, najuspješnija šibenska sportašica svih vremena na Svjetsko prvenstvo u kickboxingu u Jesolou u Italija, po peti puta za redom obranila je titulu prvakinje svijeta. To je uspjeh bez presedana kojim je Nives definitivno postala jednom od najjačih žena svijeta i bez konkurencije najjačom Šibenčankom mu milenijskoj povijesti njenog rodnog grada. U povijesti borilačkih sportova nije zabilježena tako superiorna i konstantna dominacija kakvu je tijekom punih 20 godina postigla Nives Radić. 
Nives je u finalu Svjetskog prvenstva jednoglasnom odlukom sudaca koji i nisu imali razloga za bilo kakve dvojbe, pobijedila Jasminu Merić iz Bosne i Hercegovine.
Druga superšibenčanka Karmela Makelja, nije se uspjela domoći zlatnog odličja i ntitule prvakinje svijeta u svojoj kategoriji. U finalu je izgubila od Ruskinje Aleksandre Savicheve, ali i drugo mjesto i srebrna medalja fenomenalan su uspjeh za tu šibensku borkinju koja je tek na početku karijere. U finalu se odlično borila, a o pobjednici su odlučivale tek nijanse pa čak i nešto duži staž Ruskinje na kicboxing ringu. Karmeli na SP-u Jesolou prvi puta izborila finale je već samo po sebi ravno zlatu jer je na putu do finalne borbe pobijedila jake suparnice iz Austrije, Kazahstana i Poljske.

Šibenske borkinje na Svjetskom prvenstvu u Jesolou vodio je trener Zoran Huljev, koji ima goleme zasluge za uspjehe kakvima se Šibenik još nije mogao pohvaliti.

Iz kategorije: Sport