Datum objave: 29. Rujan 2021

CRO RACE / Sutra nova etapa iz Primoštena, jedini Dalmatinac koji sudjeluje je Šibenčanin Lorenzo Marenzi

Diana Ferić
Diana Ferić

Treća etapa međunarodne biciklističke utrke CRO Race krenut će sutra 30. rujna iz Primoštena u 12:45 sati, cilj joj je u Makarskoj, a dolazak biciklista u Makarsku očekuje se između 16:44 i 17:07 sati.Šesto izdanje ove utrke  održava se od 28. rujna do 3. listopada kroz šest etapa, na trasi većoj od 1.000 kilometara diljem Hrvatske. I ove će godine utrka CRO Race ponuditi brojna uzbuđenja i atrakcije, a prolazit će kroz trinaest županija te obuhvatiti neke već poznate, ali i nove destinacije. Jedini  Dalmatinac koji na njoj sudjeluje je Šibenčanin Lorenzo Marenzi.

Privremena regulacija prometa

Na prometnicama kojima se kreće utrka bit će na snazi privremena regulacija prometa na dijelu javnih cesta te će se ograničenje prometa na navedenim dionicama vršiti uz nazočnost djelatnika MUP-a i predstavnika organizacije. Iako se biciklistička utrka održava u uvjetima normalnog odvijanja prometa s povremenim zaustavljanjem prometa neposredno prije nailaska i prolaska biciklista, moguća su zaostajanja biciklista koji sudjeluju u manifestaciji pa je potrebno povećati oprez i obratiti pozornost na bicikliste u prometu. Detaljno izvješće o privremenoj regulaciji prometa za vrijeme trajanja treće etape CRO Race utrke nalazi se na linku https://bit.ly/3EXTzX7.

O važnosti utrke govori puno i to što će uz HRT utrku prenositi Eurosport, te televizije u Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – što znači da će gledatelji iz čak 190 zemalja imati priliku vidjeti ljepote naše zemlje i županije.

Etape utrke su redom: Osijek – Varaždin (237 km), Slunj – Otočac (187 km), potom Primošten – Makarska (167 km), Zadar – Crikvenica (197 km), nakon čega slijedi Rabac/Labin – Opatija (137,5 km) te na kraju Samobor – Zagreb (156,5 km).

 

Kids CRO Race

Ovogodišnja biciklistička utrka CRO Race ponudit će mnoge zanimljivosti, a jedno od njih je zasigurno i drugo izdanje virtualne utrke za djecu, Kids CRO Race. Nakon Osijeka, Varaždina i Otočca Kids CRO Race održat će se i u Makarskoj 30. rujna od 12:30 do 15:30 sati, a najmlađi sudionici ovog događanja imat će priliku natjecati se za ukupnog pobjednika Kids CRO Racea, čije će se proglašenje održati 3. listopada u Zagrebu.

Iz kategorije: Sport