Datum objave: 04. Kolovoz 2021

OLIMPIJADA / Izabranici Ivice Tucka pred ispitom generacije. Mogu li pobijediti Mađare koji su im na dva puta bili sparing partneri na pripremama za OI u Šibeniku?

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Hrvatski vaterpolisti danas igraju biti ili ne biti utakmicu na Olimpijadi u Tokiju. Do sada su nas igrom ili oduševljavali ili bacali u očaj. Sredine nije bilo. S Mađarima im neće biti lako iako ih dobro poznaju. Riječ je o jakoj reprezentaciji koja je najboljim hrvatskim vaterpolistima dva puta bili sparing partneri na pripremama za OI u Šibeniku.
-Glavni cilj nam je biti dobri u obrani jer Mađarska je suparnik koja ima izraziti napadački potencijal. Takva, čvrsta obrana bi nam onda dala sigurnost u napadu. Ovo su Olimpijske igre i svaka utakmica, a posebno one što slijede iziskuju visok, velik napor. Čak i nije više bitno tko je s druge strane, već moramo gledati sebe. Nemamo više razloga za neko tempiranje forme. Sada se daje sve od sebe i nadam se prolasku u polufinale. - kazao je uoči utakmice Sandro Sukno, pomoćnika izbornika Ivice Tucka:
-Poznajemo ih jako dobro, kao i oni nas. Posebno jer smo i sparirali ovog ljeta s njima u dva navrata, u Šibeniku, te na turniru u Budimpešti. Znamo gdje su im mane, ali i gdje kriju najveće opasnosti. Ovo je u biti najvažnija utakmica na turniru i za ovo smo se spremali ne ovo ljeto, već zadnjih 4-5 godina. - kazao je Ante Vukičević.

Foto: zagorjeinfo.hr

Iz kategorije: Sport