Datum objave: 26. Srpanj 2021

BUDUĆNOST HRVATSKOG VATERPOLA / U Šibeniku održano Prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore. Titulu prvaka Hrvatske osvojila je ekipa „Primorje EB” iz Rijeke. VK "Solaris" tek 9.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenik je bio domaćin još jednog velikog i vrijednog natjecanja – vaterpolskog Prvenstva Hrvatske za mlađe juniore. Na bazenu u Crnici okupila se budućnost hrvatskog vaterpola, a na odlično organiziranom natjecanju najboljom i najuspješnijom pokazala se riječka škola vaterpola. Titulu prvaka Hrvatske za mlađe juniore osvojila je ekipa „Primorje Erste Banka” iz Rijeke. U finalu su mladi riječki vaterpolisti pobijedili vršnjake dubrovačkog „Jug Adriatic osiguranje”, a prije toga su u dramatičnom polufinalu pobijedili ekipu splitskog „Jadrana”.
Prema ocjenama vaterpolskih stručnjaka koji su s velikom pozornošću pratili prvenstvene utakmice u Šibeniku, „Primorje EB”, koji vodi trener i predsjednik Samir Barač, klub je u kojem se najbolje radi s mladim vaterpolistima. Potvrda te ocjene je pobjeda „Primorja EB” nad dubrovačkim „Jug AO”. Naime Riječani su u finalu doslovno potopili jaku dubrovačku ekipu. Rezultat je bio 14 : 6, čak osam golova razlike.
„Jug AO” zauzeo je drugo mjesto, a treće mjesto osvojila je ekipa splitskog „Jadrana”. Četvrti je „POŠK 1937”. Peto mjesto zauzela je ekipa zagrebačke „Mladosti”. Iza njih ostale su ekipe „Mornar BS”, „Opatija” i „Zadar 1952.”

Organizacija turnira na bazenu u Crnici bila je uz striktno poštivanje epidemioloških mjera besprijekorna.

Foto: Ante Baranić

Prvaci Hrvatske, mlađi juniori VK "Primorje Erste banka", Rijeka 

2. mjesto: VK "Jug Adriatic osiguranje", Dubrovnik 

3. mjesto: VK "Jadran", Split 

 

Iz kategorije: Sport